Jump to content

Mig-15UTI od Hobby Bossa.

Roobert
 Share

Recommended Posts

Witam.

Za zgodą kuzynki, która nabyła tego miga robię in-boxa.

th_1.jpg

Model niedawno pojawił się na naszym rynku i jest naprawdę niezły. O niebo lepszy od modeli KP.

Po otwarciu pudełka pokazuje się wytłoczka z głównymi elementami a pod nią ramka z pozostałym wyposażeniem.

th_2.jpg th_DSC05798.jpg

Kalek nie otwierałem ale widziałem inne sklejone przez Nią HobbyBossy i nawet początkującemu weszły ładnie w linie podziału i ułożyły się bez płynów. Malowanie Irackie i Rosyjskie.

th_3.jpg th_DSC05797.jpg

Instrukcja czytelna składająca się z rozkładanej kartki.

th_4.jpg

Części odlane czysto, potrzeba niewielkiej ingerencji pilnika i noża. Co do zgodności z oryginałem to jako "fast asembly kit" nie ma co się Tamiyi spodziewać:lol: . Owiewka kabiny nieco uproszczona ale cieniuteńka i przezroczysta.

th_DSC05799.jpg th_DSC05800.jpg th_DSC05801.jpg

th_DSC05802.jpg th_DSC05804.jpg th_DSC05805.jpg

th_DSC05806.jpg th_DSC05807.jpg th_DSC05809.jpg

Właśnie zakończyłem oględziny bisa i tak:

kadłub, skrzydła, wanna kabiny i pierścień wlotowy na sucho pasują idealnie jak klocki lego, linie podziału trochę za szerokie ale wgłębne, owiewka bardzo przejrzysta tylko wiatrochron lewa i prawa strona nie ma wytłoczonych ramek osłony- trzeba będzie się pobawić w precyzyjne maskowanie żeby dobrze pomalować ramę, tablica przyżądów to płaski kawałek plastiku, brak celownika - trzeba będzie trochę detali dorobić w kabinie bo nawet przez zamkniętą owiewkę będzie sporo widać, fajnie odwzrowane wnęki podwozia -szczególnie przednia, detale golenie podwozia, koła i dysza wylotowa naprawdę fajnie wyglądają. Jak to leży w planach nie wiem, ale jak przymierzyłem to wszystko to aż się chce robić. Polecam

Pozdr