Roobert Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 Witam. Za zgodą kuzynki, która nabyła tego miga robię in-boxa. Model niedawno pojawił się na naszym rynku i jest naprawdę niezły. O niebo lepszy od modeli KP. Po otwarciu pudełka pokazuje się wytłoczka z głównymi elementami a pod nią ramka z pozostałym wyposażeniem. Kalek nie otwierałem ale widziałem inne sklejone przez Nią HobbyBossy i nawet początkującemu weszły ładnie w linie podziału i ułożyły się bez płynów. Malowanie Irackie i Rosyjskie. Instrukcja czytelna składająca się z rozkładanej kartki. Części odlane czysto, potrzeba niewielkiej ingerencji pilnika i noża. Co do zgodności z oryginałem to jako "fast asembly kit" nie ma co się Tamiyi spodziewać . Owiewka kabiny nieco uproszczona ale cieniuteńka i przezroczysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 Dziś odbieram swojego na poczcie, tylko że Bis-a. A modelik fajny, z Kopro zbudowałem 2 Mig-15bis i 3 MiG-17PF także mam już dość wypukłych lini i od razu wjeżdzam na warsztat z nowym (starym) Migaczem. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiemlicz Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 Linie podziału wydają się troszkę zbyt "wyraziste"... Co nie zmienia faktu, że jest to świetna rzecz, za bardzo uczciwą cenę Ja swojego bisa z KP i sparki z ZTS-u już nie skleję... Zostaną jako pamiątki- rarytasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 Właśnie zakończyłem oględziny bisa i tak: kadłub, skrzydła, wanna kabiny i pierścień wlotowy na sucho pasują idealnie jak klocki lego, linie podziału trochę za szerokie ale wgłębne, owiewka bardzo przejrzysta tylko wiatrochron lewa i prawa strona nie ma wytłoczonych ramek osłony- trzeba będzie się pobawić w precyzyjne maskowanie żeby dobrze pomalować ramę, tablica przyżądów to płaski kawałek plastiku, brak celownika - trzeba będzie trochę detali dorobić w kabinie bo nawet przez zamkniętą owiewkę będzie sporo widać, fajnie odwzrowane wnęki podwozia -szczególnie przednia, detale golenie podwozia, koła i dysza wylotowa naprawdę fajnie wyglądają. Jak to leży w planach nie wiem, ale jak przymierzyłem to wszystko to aż się chce robić. Polecam Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi