marciak90 Napisano 10 Lipca 2023 Napisano 10 Lipca 2023 Witam, chciałbym zadać kilka pytań i otrzymać porad odnośnie budowania i malowania oraz reszty czynności.. : - w jaki sposób najlepiej dopracować wnętrze samolotu? staram się to robić markerami 0,3 i mikro pędzlem, no ale cóż, samemu m się nie podoba.. - jak najlepiej nakładać szpachlę i w jaki sposób ją ściągnąć? Ogólnie zdecydowałem się na wersję irańską.. więcej zdjęć dodam podczas montażu.. się okaże co z tego wyjdzie.. Cytuj
marciak90 Napisano 10 Lipca 2023 Autor Napisano 10 Lipca 2023 (edytowane) niema kalki i wyszło tak.. niestety.. może ktoś podrzuci link gdzie można by było zamówić? tu dodam zdjęcia kopitu: Edytowane 10 Lipca 2023 przez marciak90 Cytuj
Juffre Napisano 10 Lipca 2023 Napisano 10 Lipca 2023 Ostatnio szał robią trójwymiarowe kalki. Zdzierasz to co oferuje model i na tak przygotowaną i pomalowaną część kleisz kalkę. Takich detali nie da się pobić malująć z ręki. Cytuj
marciak90 Napisano 10 Lipca 2023 Autor Napisano 10 Lipca 2023 dzięki. fajna rzecz, przy następnym modelu zainwestuję. tak to zostawiam to, no trudno, na wystawę to on nie będzie :D.. Cytuj
PabloA Napisano 10 Lipca 2023 Napisano 10 Lipca 2023 Jeśli to Twój jeden z pierwszych modeli to nie przejmuj się wszystkimi detalami tylko staraj się go po prostu skończyć najlepiej jak potrafisz. Z każdym modelem będziesz miał większą wprawę i możesz po kolei wprowadzać do użytku różne techniki. Cytuj
marciak90 Napisano 11 Lipca 2023 Autor Napisano 11 Lipca 2023 no raczej tak.. Jak najlepiej zdjąć resztki szpachli i nakładać ją? mam taką szpatułkę, pewnie nałożę tym. Ktoś mi mówił ze strzykawką jest najlepiej tylko nie wiem w jaki sposób się to robi, czyli jaką igłą o jakiej konsystencji ma być szpachla. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi