marciak90 Napisano 10 Lipca 2023 Share Napisano 10 Lipca 2023 Witam, chciałbym zadać kilka pytań i otrzymać porad odnośnie budowania i malowania oraz reszty czynności.. : - w jaki sposób najlepiej dopracować wnętrze samolotu? staram się to robić markerami 0,3 i mikro pędzlem, no ale cóż, samemu m się nie podoba.. - jak najlepiej nakładać szpachlę i w jaki sposób ją ściągnąć? Ogólnie zdecydowałem się na wersję irańską.. więcej zdjęć dodam podczas montażu.. się okaże co z tego wyjdzie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marciak90 Napisano 10 Lipca 2023 Autor Share Napisano 10 Lipca 2023 (edytowane) niema kalki i wyszło tak.. niestety.. może ktoś podrzuci link gdzie można by było zamówić? tu dodam zdjęcia kopitu: Edytowane 10 Lipca 2023 przez marciak90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 10 Lipca 2023 Share Napisano 10 Lipca 2023 Ostatnio szał robią trójwymiarowe kalki. Zdzierasz to co oferuje model i na tak przygotowaną i pomalowaną część kleisz kalkę. Takich detali nie da się pobić malująć z ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marciak90 Napisano 10 Lipca 2023 Autor Share Napisano 10 Lipca 2023 dzięki. fajna rzecz, przy następnym modelu zainwestuję. tak to zostawiam to, no trudno, na wystawę to on nie będzie :D.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 10 Lipca 2023 Share Napisano 10 Lipca 2023 Jeśli to Twój jeden z pierwszych modeli to nie przejmuj się wszystkimi detalami tylko staraj się go po prostu skończyć najlepiej jak potrafisz. Z każdym modelem będziesz miał większą wprawę i możesz po kolei wprowadzać do użytku różne techniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marciak90 Napisano 11 Lipca 2023 Autor Share Napisano 11 Lipca 2023 no raczej tak.. Jak najlepiej zdjąć resztki szpachli i nakładać ją? mam taką szpatułkę, pewnie nałożę tym. Ktoś mi mówił ze strzykawką jest najlepiej tylko nie wiem w jaki sposób się to robi, czyli jaką igłą o jakiej konsystencji ma być szpachla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi