Lipcuch Napisano 12 Lipca 2023 Share Napisano 12 Lipca 2023 (edytowane) Witajcie! Przedstawiam swój kolejny skończony model. Do wykonania modelu posłużył zestaw od AK "FJ43 SUV with hard top" o numerze 35001, wzbogacony o dodatki z innego zestawu AK 35006 "IDF Accessories". Model wymagał minimalnych poprawek (ścinanie nadlewek i szpachlowanie wypychaczy). Przy malowaniu wykorzystałem farby od AK i Tamiya. Brudzenie: pigment od AK i 24hobby, mieszanki różnych odcieni farb. Zapraszam do galerii poniżej. Jeśli wystąpią problemy ze zdjęciami zamieszczam dodatkowo link do galerii na google https://photos.app.goo.gl/zFSAN6mRdA94VPRbA. Edytowane 12 Lipca 2023 przez Lipcuch 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 12 Lipca 2023 Share Napisano 12 Lipca 2023 Świetna winetka, podoba mi się może trochę do kompletu sceny brakuje pacynki :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipcuch Napisano 13 Lipca 2023 Autor Share Napisano 13 Lipca 2023 23 godziny temu, chorąży napisał: Świetna winetka, podoba mi się może trochę do kompletu sceny brakuje pacynki Nie umiem w ludziki... Myślę, że efekt był by odwrotny z moim brakiem umiejętności w tym temacie. No i dzięki za miłe słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick0909 Napisano 18 Lipca 2023 Share Napisano 18 Lipca 2023 Rewelacja!!! brakuje wisienki na torcie w postaci figurki:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick0909 Napisano 20 Lipca 2023 Share Napisano 20 Lipca 2023 Napisz proszę z czego zrobiłeś podłoże piaszczyste? To jakaś mata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipcuch Napisano 21 Lipca 2023 Autor Share Napisano 21 Lipca 2023 12 godzin temu, maverick0909 napisał: Napisz proszę z czego zrobiłeś podłoże piaszczyste? To jakaś mata? Napiszę to z perspektywy warsztatu jak to robiłem kolejnościowo. - Blok styroduru dostosowany wymiarami do ramki od zdjęcia - Po uformowaniu go wstępnie nożykiem, użyłem kleju do drewna (Pattex Wood Glue), rozprowadzając go równą warstwą po stronie nie będącej w ramce - Następnie zasypałem całość mieszanką piasku (to co było pod ręką) i żwirku zapachowego dla kotów (taki bardzo drobny wkład zapachowy). To z czym klej się nie związał samo odpadło, czyli mówiąc ładniej usunąłem nadmiar - Dostosowałem nożykiem całą podstawkę konkretnie pod model, poprawiłem te miejsca stosując powyższą metodę - Malowanie, brudzenie itp. Mam nadzieję, że napisałem to jasno i przejrzyście... Nie jestem mistrzem słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick0909 Napisano 21 Lipca 2023 Share Napisano 21 Lipca 2023 Opisałeś to bardzo przejrzyście, dziekuje. spróbuje zmodyfikować swoją diramkę lub po prostu zrobie ją od nowa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi