Cinis Napisano 17 Lipca 2023 Share Napisano 17 Lipca 2023 Zaczynam pracę nad kolejnym modelem. Będzie to największy jaki dotąd składałem. Znając moje tempo może uda mi się go skończyć w tym roku. Używam klasycznie farbek Vallejo Model Air. Nie planuję stosować żadnych dodatków bo kosztują o wiele za dużo. Wyciąłem już nieco części i złożyłem fotel razem z częścią stelaża. Malowanie z instrukcji. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 17 Lipca 2023 Share Napisano 17 Lipca 2023 siedze w pierwszym rzedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 17 Lipca 2023 Share Napisano 17 Lipca 2023 Miałem go kiedyś w planach, ale zrezygnowałem. Zatem popatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinis Napisano 23 Lipca 2023 Autor Share Napisano 23 Lipca 2023 Drobna aktualizacja. Nawierciłem pierdyliard małych otworów. Powoli przygotowywuję się do pierwszego malowania. Muszę jeszcze kupić pudełko na niego. Postaram się nie robić miesięcznych przestojów jak z poprzednim modelem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 23 Lipca 2023 Share Napisano 23 Lipca 2023 19 minut temu, Cinis napisał: Nawierciłem pierdyliard małych otworów. I bardzo dobrze zrobiłeś . W instrukcji Revell proponuje malowanie całości kokpitu na kolor IG. Przestrzeń za wręgą do której mocowany jest fotel i sama ostatnia wręga powinny jednak być w kolorze aluminium. W modelu brakuje też pancernej płyty za fotelem pilota. Dorób ją koniecznie choćby z opakowania po margarynie, ona musi tam być. W kokpicie jest bardzo widoczna. Jeśli jej nie będzie, za fotelem będzie ziała dziura. Tu ją dobrze widać A tak wygląda sama część w instrukcji Tamiyi: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinis Napisano 24 Kwietnia Autor Share Napisano 24 Kwietnia Po sporym czasie zrobiłem comeback do modelarstwa i niemały postęp na modelu. Cały kokpit jest już pomalowany i zamknięty w kadłubie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 27 Kwietnia Share Napisano 27 Kwietnia (edytowane) Jak widzę, nie posłuchałeś rady z malowaniem ani z płytą....cóż twoja bajka masz prawo. Edytowane 27 Kwietnia przez Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi