Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Startuje z warsztatem tegoż śmigłowca jako że jestm laikiem w tej dziedzinie mam nadzieje że pomożecie

Jeszce dzisiaj wkleję jakieś fotki

Dopiero dzisiaj zrobiłem parę zdjęć

a08a481687f37c82m.jpg94be9b7d1cdcfdb7m.jpg

5e1511f133420b76m.jpg8667fe1a95af109dm.jpg

Jeszce dzisiaj postaram sie pomalować wnętrze i zrobić fotki

Wszelkie sugestie mile widziane

Napisano

Witam

wnętrze jest już gotowe teraz tylko skleić połówki kadłuba

Fotki:

f8965c0791fd6bf3m.jpg1dee73bd76368576m.jpg054bee712d597ed1m.jpg

Tak sie zastanawiam czy nie zrobić jakiegoś washa w środku

Wszelki sugestie mile widziane

Napisano

Jest bardzo ładnie teraz, ale jak przelecisz całość SIDO i po 2 dniach nałożysz olejny wash (ciemny brąz z czernią 50/50 najlepiej) będzie cudo, nie model Ale jeśli nie jesteś pewien swoich umiejętności "wash'owarskich" to lepiej, żebyś nie spiepszył takiego wnętrza

Pozdro.

Napisano

Nie jestem pewnien czy w tym przypadku brązowo- czarny "wasz" będzie odpowiedni. Szare wnętrze z idealnie czarnym i brązowym waszem będzie się gryzło. W tym przypadku ja bym zrobił ciemno szary. Taki wasch będzie lepszy mniej kontrastowy ale widoczny, zmieszaj z suchych pasteli kolor zbliżony do bazowego lecz troche ciemniejszy plus płyn do naczyń i powinno być ok.

Dla wykończenia przeciągnąć kolorem bazowy + kilka kropel białej dla rozjaśnienia krawędzi i tyle. Nie ma co na siłe upiększać. Wszyskie prace nanieś na powierzchnie pokryte Sidoluxem!!!

Napisano

Witam

Z robieniem washa nie mam problemu w sumie jak go zrobię i coś pójdzie nie tak to i tak nie będzie tego widać, ponieważ model będzie zamknięty.

Ale spróbuje choć dla mnie klejącego pancerkę taki wash to nowość,potem wkleję parę fotek

• 3 weeks later...
Napisano

Witam

Po dłuższej przerwie miałem okazje podłubać przy śmigłowcu

Wszystko wyszło prawie dobrze,nie obyło się bez strat i nerwów.Tak jak się obawiałem poległem na oszkleniu,jako laik wkleiłem oszklenie na cyjanopan, co skończyło się mgiełkom w niektórych miejscach I oczywiście jest standardem umnie gubienie części,tym razem padło na szybkę, która wpadła do środka

Dobra teraz moje wypociny :

e07782016eefdb35m.jpg655e87254927a099m.jpg34b9a2ba685e819dm.jpg

To na tyle co mam do pokazania nie za wiele ale dla mnie to ogromny postęp

Czekam na każdą pod. i sugestie