Przemek R Napisano 3 Września 2008 Napisano 3 Września 2008 Witam Startuje z warsztatem tegoż śmigłowca jako że jestm laikiem w tej dziedzinie mam nadzieje że pomożecie Jeszce dzisiaj wkleję jakieś fotki Dopiero dzisiaj zrobiłem parę zdjęć Jeszce dzisiaj postaram sie pomalować wnętrze i zrobić fotki Wszelkie sugestie mile widziane Cytuj
Przemek R Napisano 5 Września 2008 Autor Napisano 5 Września 2008 Witam wnętrze jest już gotowe teraz tylko skleić połówki kadłuba Fotki: Tak sie zastanawiam czy nie zrobić jakiegoś washa w środku Wszelki sugestie mile widziane Cytuj
Lucas HS Napisano 5 Września 2008 Napisano 5 Września 2008 Jest bardzo ładnie teraz, ale jak przelecisz całość SIDO i po 2 dniach nałożysz olejny wash (ciemny brąz z czernią 50/50 najlepiej) będzie cudo, nie model Ale jeśli nie jesteś pewien swoich umiejętności "wash'owarskich" to lepiej, żebyś nie spiepszył takiego wnętrza Pozdro. Cytuj
raptorf22 Napisano 5 Września 2008 Napisano 5 Września 2008 Nie jestem pewnien czy w tym przypadku brązowo- czarny "wasz" będzie odpowiedni. Szare wnętrze z idealnie czarnym i brązowym waszem będzie się gryzło. W tym przypadku ja bym zrobił ciemno szary. Taki wasch będzie lepszy mniej kontrastowy ale widoczny, zmieszaj z suchych pasteli kolor zbliżony do bazowego lecz troche ciemniejszy plus płyn do naczyń i powinno być ok. Dla wykończenia przeciągnąć kolorem bazowy + kilka kropel białej dla rozjaśnienia krawędzi i tyle. Nie ma co na siłe upiększać. Wszyskie prace nanieś na powierzchnie pokryte Sidoluxem!!! Cytuj
Przemek R Napisano 5 Września 2008 Autor Napisano 5 Września 2008 Witam Z robieniem washa nie mam problemu w sumie jak go zrobię i coś pójdzie nie tak to i tak nie będzie tego widać, ponieważ model będzie zamknięty. Ale spróbuje choć dla mnie klejącego pancerkę taki wash to nowość,potem wkleję parę fotek Cytuj
Przemek R Napisano 24 Września 2008 Autor Napisano 24 Września 2008 Witam Po dłuższej przerwie miałem okazje podłubać przy śmigłowcu Wszystko wyszło prawie dobrze,nie obyło się bez strat i nerwów.Tak jak się obawiałem poległem na oszkleniu,jako laik wkleiłem oszklenie na cyjanopan, co skończyło się mgiełkom w niektórych miejscach I oczywiście jest standardem umnie gubienie części,tym razem padło na szybkę, która wpadła do środka Dobra teraz moje wypociny : To na tyle co mam do pokazania nie za wiele ale dla mnie to ogromny postęp Czekam na każdą pod. i sugestie Cytuj
Lucas HS Napisano 24 Września 2008 Napisano 24 Września 2008 Wygląda naprawdę dobrze! Kiedy malowanko i odlot? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi