arhtus Napisano 27 Sierpnia 2023 Share Napisano 27 Sierpnia 2023 Pomyślałem, że przydałby się wątek o pozyskiwaniu materiałów przydatnych w warsztacie modelarskim z domowych szafek Wraz z "ekologicznym" nurtem znikają z rynku tak bardzo nam przydatne materiały Ostatnio udało mi się zrobić zapas plastikowych patyczków "uchogrzebów" do wykonywania cienkich rureczek, np. do śrub rzymskich (szukajcie na OLX ) Swego czasu zrobiłem też zapas herbatek piramidek w plastikowych siateczkach i gdzieś te siateczki mi się zapodziały Ma ktoś może jakiś namiar gdzie można jeszcze zdobyć takie herbatki ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 27 Sierpnia 2023 Share Napisano 27 Sierpnia 2023 Uchogrzebki... Pokażesz, które? Bo u mnie na wsi to w żadnym nie ma innych niż ekologiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 27 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2023 (edytowane) No bo tych plastikowych w sklepie już nie da rady kupić.. Ja kupiłem na OLX, co prawda w mało męskim kolorze, ale pierwsze próby pokazują, że się nadają, a po rozciągnięciu stają się praktycznie bezbarwne. Edytowane 27 Sierpnia 2023 przez arhtus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 27 Sierpnia 2023 Share Napisano 27 Sierpnia 2023 Nie z szafki, a z lodówki... Arkusiki z tworzywa "polistyropodobnego" (da się kleić Tamiya Extra Thin) o wymiarach 92 mm x 58 mm x 0,06 mm, dostępne w Lidlu w dwóch rodzajach, w opakowaniu znajduje się również spleśniały ser (mniam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi