sebastain Napisano 30 Sierpnia 2023 Share Napisano 30 Sierpnia 2023 Model miał powstać na okoliczność 14-go konkursu modelarskiego w Inowrocławiu ale robota trochę się przeciągnęła, bo w tym roku był już 15-ty konkurs. Powodem opóźnienia było to, że miał to być model zrobiony "na bogato". Nie jest to model z pudełka, dostał trochę dodatków: - żywiczny zestaw silnika i masek (od spita prXIX), - klapy fototrawione Eduarda do spit-a VIII, - lotki wziąłem z zestawu również Eduarda, - kokpit z blaszki Parta do tego akurat modelu. - żywiczne chłodnice pod skrzydła, - owiewkę Vacu Rob-Taurus od Spita IX, Model jakoś bardzo doskonały nie jest, ma za gruby kadłub i profil skrzydła. Skrzydła udało się zeszlifować do żądanej grubości, z kadłubem jest trochę gorzej. Zostanie taki pogrubiony. Model został delikatnie ponitowany. W tej chwili dopasowuję wiatrochron i szybę za pilotem. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 30 Sierpnia 2023 Share Napisano 30 Sierpnia 2023 Zapowiada się ciekawie. Fajnie też że sam coś dłubiesz i waloryzujesz. Duży plus Będę zaglądał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 14 Lutego Autor Share Napisano 14 Lutego Temat baaardzo powoli się rozkręca. W końcu udało mi się dopasować wręgę nr 5. I albo wręga quickboosta jest za niska albo kadłub modelu academy za wysoki w tym miejscu. Robi się jeszcze dźwigar i mocowania silnika a potem będzie można płatowiec malować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 21 Lutego Autor Share Napisano 21 Lutego Tak tu zapytam - ma ktoś jakieś szczegółowe zdjęcie albo rysunek Griffona w Spitfire? Na zdjęciach, które mam widzę, że ta puszka za silnikiem jest ustawiona na "ukos", w sensie przekręcona jest o około 45 stopni, a w żywicznym modelu quickboosta jest prostopadle do osi silnika. Ktoś coś pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi