M.A.V. Napisano 5 Września 2023 Share Napisano 5 Września 2023 (edytowane) Nieduży model eksperymentalnego okrętu podwodnego US Navy - żywiczny kadłub ma 13cm długości. Jednostka nie była użytkowana bojowo i służyła do testów różnego sprzętu na dużych głębokościach, m.in torped do walk głębinowych (wyrzutnie do strzelania głębiej niż 600m). Zresztą do okrętu należy rekord zanurzenia dla okrętu o napędzie konwencjonalnym (914m). Obecnie jest zacumowany w Maritime Museum w San Diego i udostępniony do zwiedzania (wnętrze też) co do modelu to typowy szortran więc szału nie ma... pudełko klasyczne instrukcja szczątkowa, kserowana bez szaleństw bo elementów jest raptem kilka jedyny element żywiczny to kadłub reszta drobnicy - kiosk, stery, śruby, peryskopy i anteny są w druku 3D w moim modelu były uszkodzone śruby - obie bo część elementów jest zdublowana Ale po napisaniu do producenta otrzymałem błyskawicznie odpowiedź że w ciągu 7 dni dośle bezpłatnie nowy wydruk. Acha, jeszcze w zestawie jest kalka "uniwersalna" dla małych jednostek US Navy Co ciekawe wyprodukowana przez firmę która z tego co wiem nie istnieje od 2014 (a produkowała b.dobre kalki) Edytowane 5 Września 2023 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 11 Września 2023 Share Napisano 11 Września 2023 bardzo czysto jak na tego producenta - to chyba jakis nowy produkt - bo jak patrzę na to co mam hm to jest słabo a tu prosze warsztat kiedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 21 Września 2023 Autor Share Napisano 21 Września 2023 W dniu 11.09.2023 o 12:56, laskonogi napisał: to chyba jakis nowy produkt - bo jak patrzę na to co mam hm to jest słabo "wakacyjne nówka" eksperymentalny podwodniak więc dla mnie absolutny must have jeszcze jedno cygaro od nich kupiłem ale jeszcze nie dotarło Ogólnie to jakościowo b.podobnie jak L'Arsenal - pierwszy raz miałem w ręce coś z tej firmy W dniu 11.09.2023 o 12:56, laskonogi napisał: warsztat kiedy na emeryturze jak dożyję.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi