szwabu87 Posted September 7, 2008 Share Posted September 7, 2008 Zaczołem takiego oto potwora... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
93mati Posted September 8, 2008 Share Posted September 8, 2008 Fajne wgniecenia na błotniku, jak je zrobiłeś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szwabu87 Posted September 8, 2008 Author Share Posted September 8, 2008 Fajne wgniecenia na błotniku, jak je zrobiłeś? Rozgrzałem je nad kadzidełkiem (otwarty ogień za mocny) i poszturchałem pęcetą. Dorobiłem tarcze do flaka ze styrenu 0,2mm bo oryginalna była grubaśna. Pomalowałem wnętrze na panzergrau, i pare duperelków do karoserii dolepiłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szwabu87 Posted September 22, 2008 Author Share Posted September 22, 2008 Tak to wygląda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted September 22, 2008 Share Posted September 22, 2008 Najdłuższy warsztat jaki widziałem hyhy ładnie wyszedł acz troche świeci Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mierzu Posted September 22, 2008 Share Posted September 22, 2008 Nieźle wygląda. Też mam takiego w poczekalni.Ewentualne kłopoty z jakimi spotkałeś się klejąc tego "esdeka" występowały? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomaszDudek Posted September 22, 2008 Share Posted September 22, 2008 Mierzu kurde ten model to jeden wielki kłopot flak jest paskudnie odlany trzeba się sporo nozykiem nagimnastykować ja mam ten model prawie na wykończeniu jesli chodzi o sklejanie ale niemoge sie zmusic by go skończyć.szwabu87 twój model uwarzam że jest dobry odpryski mogły by byc troszkę lepsze ale sam wiem jak trudno się je robi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
93mati Posted September 23, 2008 Share Posted September 23, 2008 Fajnyyyy Jeśli podobnie będzie wyglądał Twój Twardy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mierzu Posted September 23, 2008 Share Posted September 23, 2008 Mierzu kurde ten model to jeden wielki kłopot flak jest paskudnie odlany trzeba się sporo nozykiem nagimnastykować Przeżyłem (już prawie) Bisona Modelist vel Alan, to i zapewne to przeżyję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShaDow FoX Posted September 23, 2008 Share Posted September 23, 2008 bardzo fajnie styrany sztucznie wyglądają fotele i ta szmata na szybie, może oklej chusteczka ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szwabu87 Posted September 24, 2008 Author Share Posted September 24, 2008 odpryski mogły by byc troszkę lepsze heh, to był taki model testowy, więc na nim robiłem takie odpryski, stosowałem wasza i sido i pigmenty/pastele po raz pierewszy, więc ma prawo dziwnie wyglądać sztucznie wyglądają fotele i ta szmata na szybie no może faktycznie coś z tym zrobie, model jeszcze nie skonczony, czeka na obsługe (ale ta to paskudna jest , goście z lekka przerośnieci, jak na tę skale są ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mierzu Posted September 25, 2008 Share Posted September 25, 2008 no może faktycznie coś z tym zrobie, model jeszcze nie skonczony, czeka na obsługe (ale ta to paskudna jest , goście z lekka przerośnieci, jak na tę skale są ) Chyba Italeri już tak ma z tymi figurkami-kukiełkami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szwabu87 Posted October 1, 2008 Author Share Posted October 1, 2008 Plandeka na przyczepce - robi się, jakieś ograniczniki(?) na błotnikach, wypatrzyłem na fotach to i dorobiłem, resztka gąsek na przodzie (tak z grubsza tylko przymocowane i umiejscowione - rozważam to jeszcze) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomaszDudek Posted October 1, 2008 Share Posted October 1, 2008 Podoba mi się fajnie zrobiony brawo . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gościu Posted October 1, 2008 Share Posted October 1, 2008 wery cacy rodacy ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rzelu Posted October 1, 2008 Share Posted October 1, 2008 Plandeka na przyczepce wyszła postrzępiona...spróbuj przyciąć prostokąt, a potem zmoczyć wodą z wikolem i ułożyć. Bardzo fajnie zdemolowany błotnik i siatka na platformie, ale siatkę w narożnikach źle przyciąłeś. Na brezencie osłony szyby przydałoby się więcej przetarć suchego pędzla. No i ten drut na którym wiszą gąski strasznie wyje kolorem i sposobem mocowania... Aha, ten nowy wskaźnik skrajni pojazdu na prawym błotniku jest teraz bez sensu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
carl118 Posted February 8, 2009 Share Posted February 8, 2009 Mam ciekawą zagadkę związaną z tym modelem a właściwie z dwoma. Sam demag bez "bajerów" kosztuje około 64 złote. Ten natomiast z figurkami, działkiem, przyczepką amunicyjną kosztuje... 68 złotych. działko i przyczepkę można kupić oddzielnie (wydatek ok. 50 złotych). Więc skąd tak mała różnica w cenie?! Szczerze strasznie mnie wkurza, że głównie płacę za pudełko, a nie za zawartość. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szwabu87 Posted February 9, 2009 Author Share Posted February 9, 2009 Hmm... Ja tam się nad tym nie rozwodziłem bo to był podarek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
carl118 Posted February 11, 2009 Share Posted February 11, 2009 Muszę pogratulować modelu. Naprawdę świetnie Ci wyszedł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szwabu87 Posted February 11, 2009 Author Share Posted February 11, 2009 Jeszcze nie skończony... Narazie zbiera kurz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szwabu87 Posted July 21, 2009 Author Share Posted July 21, 2009 Męcze dalej tą italke i tak teraz wygląda. Jakieś sugestie i pomysły na dalsze poczynania mile widziane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wicio1d Posted July 21, 2009 Share Posted July 21, 2009 Fajnie Ci wyszedł model ale chyba nie zwashowałeś tej plandeki ochraniającej przednią szybę. a i słoma jakoś denaturalnie wygląda jakbyś ją genau prosto z tytki wyciągnął. Pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szwabu87 Posted July 21, 2009 Author Share Posted July 21, 2009 Mhm, tej plandeki nie waszowałem - fakt. Co do słomy to jeszcze z nia popracuje (kolorystycznie i ułożeniem), na modelu zostało jeszcze pare gratow do podmalowania - więc to jeszcze nie koniec Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mierzu Posted July 21, 2009 Share Posted July 21, 2009 A co z wózkiem amunicyjnym? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skoti Posted July 21, 2009 Share Posted July 21, 2009 A co z wózkiem amunicyjnym? został w krzakach ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts