szwabu87 Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 Zaczołem takiego oto potwora... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 Fajne wgniecenia na błotniku, jak je zrobiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 8 Września 2008 Autor Share Napisano 8 Września 2008 Fajne wgniecenia na błotniku, jak je zrobiłeś? Rozgrzałem je nad kadzidełkiem (otwarty ogień za mocny) i poszturchałem pęcetą. Dorobiłem tarcze do flaka ze styrenu 0,2mm bo oryginalna była grubaśna. Pomalowałem wnętrze na panzergrau, i pare duperelków do karoserii dolepiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 22 Września 2008 Autor Share Napisano 22 Września 2008 Tak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 22 Września 2008 Share Napisano 22 Września 2008 Najdłuższy warsztat jaki widziałem hyhy ładnie wyszedł acz troche świeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 22 Września 2008 Share Napisano 22 Września 2008 Nieźle wygląda. Też mam takiego w poczekalni.Ewentualne kłopoty z jakimi spotkałeś się klejąc tego "esdeka" występowały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 22 Września 2008 Share Napisano 22 Września 2008 Mierzu kurde ten model to jeden wielki kłopot flak jest paskudnie odlany trzeba się sporo nozykiem nagimnastykować ja mam ten model prawie na wykończeniu jesli chodzi o sklejanie ale niemoge sie zmusic by go skończyć.szwabu87 twój model uwarzam że jest dobry odpryski mogły by byc troszkę lepsze ale sam wiem jak trudno się je robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 23 Września 2008 Share Napisano 23 Września 2008 Fajnyyyy Jeśli podobnie będzie wyglądał Twój Twardy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 23 Września 2008 Share Napisano 23 Września 2008 Mierzu kurde ten model to jeden wielki kłopot flak jest paskudnie odlany trzeba się sporo nozykiem nagimnastykować Przeżyłem (już prawie) Bisona Modelist vel Alan, to i zapewne to przeżyję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 23 Września 2008 Share Napisano 23 Września 2008 bardzo fajnie styrany sztucznie wyglądają fotele i ta szmata na szybie, może oklej chusteczka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 24 Września 2008 Autor Share Napisano 24 Września 2008 odpryski mogły by byc troszkę lepsze heh, to był taki model testowy, więc na nim robiłem takie odpryski, stosowałem wasza i sido i pigmenty/pastele po raz pierewszy, więc ma prawo dziwnie wyglądać sztucznie wyglądają fotele i ta szmata na szybie no może faktycznie coś z tym zrobie, model jeszcze nie skonczony, czeka na obsługe (ale ta to paskudna jest , goście z lekka przerośnieci, jak na tę skale są ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 25 Września 2008 Share Napisano 25 Września 2008 no może faktycznie coś z tym zrobie, model jeszcze nie skonczony, czeka na obsługe (ale ta to paskudna jest , goście z lekka przerośnieci, jak na tę skale są ) Chyba Italeri już tak ma z tymi figurkami-kukiełkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 1 Października 2008 Autor Share Napisano 1 Października 2008 Plandeka na przyczepce - robi się, jakieś ograniczniki(?) na błotnikach, wypatrzyłem na fotach to i dorobiłem, resztka gąsek na przodzie (tak z grubsza tylko przymocowane i umiejscowione - rozważam to jeszcze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 1 Października 2008 Share Napisano 1 Października 2008 Podoba mi się fajnie zrobiony brawo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 1 Października 2008 Share Napisano 1 Października 2008 wery cacy rodacy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 1 Października 2008 Share Napisano 1 Października 2008 Plandeka na przyczepce wyszła postrzępiona...spróbuj przyciąć prostokąt, a potem zmoczyć wodą z wikolem i ułożyć. Bardzo fajnie zdemolowany błotnik i siatka na platformie, ale siatkę w narożnikach źle przyciąłeś. Na brezencie osłony szyby przydałoby się więcej przetarć suchego pędzla. No i ten drut na którym wiszą gąski strasznie wyje kolorem i sposobem mocowania... Aha, ten nowy wskaźnik skrajni pojazdu na prawym błotniku jest teraz bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carl118 Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Mam ciekawą zagadkę związaną z tym modelem a właściwie z dwoma. Sam demag bez "bajerów" kosztuje około 64 złote. Ten natomiast z figurkami, działkiem, przyczepką amunicyjną kosztuje... 68 złotych. działko i przyczepkę można kupić oddzielnie (wydatek ok. 50 złotych). Więc skąd tak mała różnica w cenie?! Szczerze strasznie mnie wkurza, że głównie płacę za pudełko, a nie za zawartość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 9 Lutego 2009 Autor Share Napisano 9 Lutego 2009 Hmm... Ja tam się nad tym nie rozwodziłem bo to był podarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carl118 Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 Muszę pogratulować modelu. Naprawdę świetnie Ci wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 11 Lutego 2009 Autor Share Napisano 11 Lutego 2009 Jeszcze nie skończony... Narazie zbiera kurz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 21 Lipca 2009 Autor Share Napisano 21 Lipca 2009 Męcze dalej tą italke i tak teraz wygląda. Jakieś sugestie i pomysły na dalsze poczynania mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicio1d Napisano 21 Lipca 2009 Share Napisano 21 Lipca 2009 Fajnie Ci wyszedł model ale chyba nie zwashowałeś tej plandeki ochraniającej przednią szybę. a i słoma jakoś denaturalnie wygląda jakbyś ją genau prosto z tytki wyciągnął. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 21 Lipca 2009 Autor Share Napisano 21 Lipca 2009 Mhm, tej plandeki nie waszowałem - fakt. Co do słomy to jeszcze z nia popracuje (kolorystycznie i ułożeniem), na modelu zostało jeszcze pare gratow do podmalowania - więc to jeszcze nie koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 21 Lipca 2009 Share Napisano 21 Lipca 2009 A co z wózkiem amunicyjnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 21 Lipca 2009 Share Napisano 21 Lipca 2009 A co z wózkiem amunicyjnym? został w krzakach ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi