Skocz do zawartości

Sd.Kfz 10/4 Italeri 1/35

szwabu87

Rekomendowane odpowiedzi

Fajne wgniecenia na błotniku, jak je zrobiłeś?

Rozgrzałem je nad kadzidełkiem (otwarty ogień za mocny) i poszturchałem pęcetą.

p8250011sp1.th.jpgp8250012kg3.th.jpg

Dorobiłem tarcze do flaka ze styrenu 0,2mm bo oryginalna była grubaśna. Pomalowałem wnętrze na panzergrau, i pare duperelków do karoserii dolepiłem.

• 2 weeks later...

Mierzu kurde ten model to jeden wielki kłopot flak jest paskudnie odlany trzeba się sporo nozykiem nagimnastykować ja mam ten model prawie na wykończeniu jesli chodzi o sklejanie ale niemoge sie zmusic by go skończyć.szwabu87 twój model uwarzam że jest dobry odpryski mogły by byc troszkę lepsze ale sam wiem jak trudno się je robi.

Mierzu kurde ten model to jeden wielki kłopot flak jest paskudnie odlany trzeba się sporo nozykiem nagimnastykować

Przeżyłem (już prawie) Bisona Modelist vel Alan, to i zapewne to przeżyję.

odpryski mogły by byc troszkę lepsze

heh, to był taki model testowy, więc na nim robiłem takie odpryski, stosowałem wasza i sido i pigmenty/pastele po raz pierewszy, więc ma prawo dziwnie wyglądać

sztucznie wyglądają fotele i ta szmata na szybie

no może faktycznie coś z tym zrobie, model jeszcze nie skonczony, czeka na obsługe (ale ta to paskudna jest , goście z lekka przerośnieci, jak na tę skale są )

no może faktycznie coś z tym zrobie, model jeszcze nie skonczony, czeka na obsługe (ale ta to paskudna jest , goście z lekka przerośnieci, jak na tę skale są )

Chyba Italeri już tak ma z tymi figurkami-kukiełkami.

Plandeka na przyczepce wyszła postrzępiona...spróbuj przyciąć prostokąt, a potem zmoczyć wodą z wikolem i ułożyć.

Bardzo fajnie zdemolowany błotnik i siatka na platformie, ale siatkę w narożnikach źle przyciąłeś.

Na brezencie osłony szyby przydałoby się więcej przetarć suchego pędzla.

No i ten drut na którym wiszą gąski strasznie wyje kolorem i sposobem mocowania...

Aha, ten nowy wskaźnik skrajni pojazdu na prawym błotniku jest teraz bez sensu.

• 4 months later...

Mam ciekawą zagadkę związaną z tym modelem a właściwie z dwoma. Sam demag bez "bajerów" kosztuje około 64 złote. Ten natomiast z figurkami, działkiem, przyczepką amunicyjną kosztuje... 68 złotych. działko i przyczepkę można kupić oddzielnie (wydatek ok. 50 złotych). Więc skąd tak mała różnica w cenie?! Szczerze strasznie mnie wkurza, że głównie płacę za pudełko, a nie za zawartość.

• 5 months later...

Fajnie Ci wyszedł model ale chyba nie zwashowałeś tej plandeki ochraniającej przednią szybę. a i słoma jakoś denaturalnie wygląda jakbyś ją genau prosto z tytki wyciągnął.

Pzdr

Mhm, tej plandeki nie waszowałem - fakt. Co do słomy to jeszcze z nia popracuje (kolorystycznie i ułożeniem), na modelu zostało jeszcze pare gratow do podmalowania - więc to jeszcze nie koniec