kubahansa Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 Witam! Mam pytanie (może ktoś wie) co oznaczają duże, pojedyncze litery na samolocie. Ja mam np. w swoim modelu do wyboru 3 kamuflaże i na jednym jest namalowane (napisane) "W", na innym "P", a na trzecim (akurat nie pojedyncza litera, ale jest...) "D U P" . Jeśli ktoś mnie mało zrozumiał to tu daje przykład zdjęcia i tu np. jest litera "T" (o to mi chodzi): http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Douglas_A-20G_Havoc_USAF.jpg Z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzianin Napisano 10 Września 2008 Share Napisano 10 Września 2008 Ten trzeci A- 20 to jest zapewne australijski ??. Te litery , to są litery kodowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 10 Września 2008 Share Napisano 10 Września 2008 To sa litery kodowe oznaczajace zazwyczaj przydzial do konkretnej jednostki, dywizjonu, eskadry, czy wrecz pilota. Kazdy kraj koduje wg swoich standardow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzianin Napisano 10 Września 2008 Share Napisano 10 Września 2008 Ten trzeci , to jest Boston Mk. IV z No.22 Sqnu RAAF , o kodzie DU . Kod taki sam jak u tego- http://www.hiplanes.dragnet.com.au/new/1_72_kits/7244.htm Ten A- 20 G to z MPM- u ?? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubahansa Napisano 11 Września 2008 Autor Share Napisano 11 Września 2008 Tak. MPM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzianin Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 To dobrze , bo to najlepiej składalny z wszystkich obecnych na rynku Bostonów [ OIDP , włanie Bostony High Planes sš trudne do sklejenia ] . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi