Skocz do zawartości

HUMVEE 1:35 (Tamiya)

maciekw

Rekomendowane odpowiedzi

Na podstawie jakiej dokumentacji robisz okablowanie uzbrojenia? Masz jakieś zdjęcia?

Co do uzbrojenia to mam tylko jedno zdjęcie tej wyrzutni pochodzące z wikipedii. Na primaportal niestey nie było takich zdjęć i niebardzo mogę takowe zdjęcia znaleść. A co do okablowania radia to zdjęć mam więcej niż potrzeba . Dodam tylko, że jeszcze się za okablowanie nie zabrałem.

Co do uzbrojenia to mam tylko jedno zdjęcie tej wyrzutni pochodzące z wikipedii. Na primaportal niestey nie było takich zdjęć i niebardzo mogę takowe zdjęcia znaleść.

No to szukaj POD TYM LINKIEM, tylko rysunki, ale za to sporo. Co prawda mój M1046 leży jeszcze w pudle i nie zbierałem do niego dokumentacji, ale wiem, że coś tam na pewno znajdziesz.

EDIT 1:

TUTAJ też znajdziesz trochę rysunków.

EDIT 2:

Na Armoramie też się pojawiał problem okablowania wyrzutni:

LINK1

LINK2

Dzięki kubisz.

Zastanawiam się, czy tak intensywne kurzenie modelu, jakie wykanał Rafał Jankowski w swoim projekcie byłoby właściwe. Można powiedzieć, że w większości już tak wykonałem, jednak jeszcze nie utrwaliłem, więc można spokojnie zmyć jakby było nie tak. Jutro rano zrobię zdjęcia, jak tylko będę miał trochę lepsze oświetlenie.

dsc_0141.jpg

dsc_0142.jpg

dsc_0143.jpg

dsc_0144.jpg

dsc_0145.jpg

dsc_0146.jpg

dsc_0147.jpg

dsc_0148.jpg

dsc_0149.jpg

dsc_0150.jpg

dsc_0151.jpg

dsc_0152.jpg

dsc_0153.jpg

dsc_0154.jpg

dsc_0155.jpg

dsc_0156.jpg

dsc_0157.jpg

dsc_0158.jpg

dsc_0159.jpg

dsc_0160.jpg

Chyba będę musił jeszcze raz wykonać w eiąkszości miejsc kurzenie. Tym razem tak jak przy poprzednim modelu sięgnę po aero, bo pędzlem zbyt dobrze nie potrafię.

Jeszcze tylko dorobić okablowanie, utrwalenie pigmentów- narazie nałożone "na wodę" i dokończenie kurzenia modelu. I będzie koniec.

Pozdrawiam.

Miłego krytykowania.

• 1 month later...

Panowie i Panie.

Wszystko wskazuje na to, że jutro wreszcie ukończę ten model. Wątek już się trochę zakurzył, ale sesja, sesja i po sesji. A po sesji poprawki i nowy semestr (ale do niedzieli ferie). A niestety nie tylko jeden model na warsztacie.

Tak więc spodziewajcię się jutro lub w niedzielę galerii. Dzisiaj utwaliłem pigmenty, czyli kilka drobiazgów i będzie koniec.

Pozdrawiam

Maciek