sobiemir Napisano 9 Września 2008 Share Napisano 9 Września 2008 Kiedyś kupiłem na allegro gotowego mi-24, chyba z Italeri i maszyna ma szyby pomalowane na ładny błękitny kolorek. Ostatnio udało mi się kupić farbę Modelmaster nr 4658 - clear blue, ale jest ona niebieska a nie błękitna i nie nadaje się do malowania owiewek. Może tamten koleś ją rozcieńczał? tylko czym żeby nie zmatowić przezroczystego plastiku?? Tak w ogóle z clearów to spotkałem tylko niebieską, czerwoną i może zieloną z humbrola. Chciałoby się zrobić brązową owiewkę w F-16 ale skąd wziąć taki kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiemlicz Napisano 11 Września 2008 Share Napisano 11 Września 2008 Chciałoby się zrobić brązową owiewkę w F-16 ale skąd wziąć taki kolor? Na przykład Tamiya X-19. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sobiemir Napisano 11 Września 2008 Autor Share Napisano 11 Września 2008 hmmm, Tamiya X-19 Smoke Acrylic Paint - taki opis znalazłem w sklepie. ale czy ona jest przezroczysta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 jest przeźroczysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 14 Września 2008 Share Napisano 14 Września 2008 Farba typu clear jest ogólnie ciemna - przy nakładaniu sam wybierasz jak ciemny chcesz odcień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sobiemir Napisano 18 Września 2008 Autor Share Napisano 18 Września 2008 Gość na allegro sprzedaję taką farbę ale upiera się ze ona nie jest przeźroczysta! (tak też wynika z opisu bo przeźroczyste Tamiye mają w nazwie słówko CLEAR jak zauważyłem). Jak wiec jest naprawdę, czy ktoś malował tą farbą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi