Antyvirus Posted September 10, 2008 Share Posted September 10, 2008 Witam wszystkich. Mam problem. Kupiłem siostrzeńcowi figurki ss-manów. 3 z nich mają na sobie charakterystyczne "panterki". Kolory farb podane przez producenta są natomiast mało podobne do orginału. Jeśli ktokolwiek z Was malował podobne figurki prosze niech napisze mi jakie kolory farbek (najlepiej nr i producenta) użył. Z góry dziękuje i dołączam wzór panterki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Posted September 10, 2008 Share Posted September 10, 2008 na temat kolorów na szkopskich mundurach już sporo zostało powiedziane i wszelkie spory zakończono :] jakichkolwiek kolorów nie użyjesz będą odpowiednie, mundury płowiały itp. materiału i farb też brakowało.. więc: 1 = ciemny zielony 2 = ciemny zielony + trochę białego 3 = ciemny zielony + trochę białego + trochę więcej białego 4 = brązowy w tonacji pasującej do koloru nr. 2 a później filtr i będzie ładnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JŚ Posted September 10, 2008 Share Posted September 10, 2008 Kupiłem siostrzeńcowi figurki ss-manów. Skala jak się domyślam 1/35, ale jaka firma??? Dragon, Tamiya, Trumpeter?? Pytam się o firmę, gdyż warto ustalić jakie numery farb i jakiego producenta proponują - wtedy ocenimy czy są właściwe czy też nie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skoti Posted September 10, 2008 Share Posted September 10, 2008 No mnie też interesuje ten temat, bo pierwszych ss-manów spartoliłem strasznie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
albert091283 Posted September 12, 2008 Share Posted September 12, 2008 Witam cie!! z tego co widze i o ile dobrze widze to na zdjeciu jest wspulczesny wzor panterki. A jezeli masz figorki z 2 wojny to wydaje mi sie ze raczej sie to nie nadaje ok nie wazne nie o tym mowa masz tutaj trzy wzory jesienny wiosenny i SS A tutaj przelicznik farb z tamiya na humbrol Pozdrawiam i powodzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DerPanzersoldat95 Posted September 13, 2008 Share Posted September 13, 2008 podam Ci numery farb model master z zestawu http://modelcentrum.pl/go/_info/?id=14705 Tak farby to: -2716 -1716 -1734 -1742 z tego co widzę figurki mojego zestawu mają taką samą panterkę jak te Twoje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiec4-13 Posted September 13, 2008 Share Posted September 13, 2008 http://www.coloradominiatures.com/index.asp?PageAction=Custom&ID=5#pea To powinno pomóc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts