Antyvirus Napisano 10 Września 2008 Napisano 10 Września 2008 Witam wszystkich. Mam problem. Kupiłem siostrzeńcowi figurki ss-manów. 3 z nich mają na sobie charakterystyczne "panterki". Kolory farb podane przez producenta są natomiast mało podobne do orginału. Jeśli ktokolwiek z Was malował podobne figurki prosze niech napisze mi jakie kolory farbek (najlepiej nr i producenta) użył. Z góry dziękuje i dołączam wzór panterki Cytuj
FAZZY_bez_humoru Napisano 10 Września 2008 Napisano 10 Września 2008 na temat kolorów na szkopskich mundurach już sporo zostało powiedziane i wszelkie spory zakończono :] jakichkolwiek kolorów nie użyjesz będą odpowiednie, mundury płowiały itp. materiału i farb też brakowało.. więc: 1 = ciemny zielony 2 = ciemny zielony + trochę białego 3 = ciemny zielony + trochę białego + trochę więcej białego 4 = brązowy w tonacji pasującej do koloru nr. 2 a później filtr i będzie ładnie Cytuj
JŚ Napisano 10 Września 2008 Napisano 10 Września 2008 Kupiłem siostrzeńcowi figurki ss-manów. Skala jak się domyślam 1/35, ale jaka firma??? Dragon, Tamiya, Trumpeter?? Pytam się o firmę, gdyż warto ustalić jakie numery farb i jakiego producenta proponują - wtedy ocenimy czy są właściwe czy też nie. Cytuj
Skoti Napisano 10 Września 2008 Napisano 10 Września 2008 No mnie też interesuje ten temat, bo pierwszych ss-manów spartoliłem strasznie. Cytuj
albert091283 Napisano 12 Września 2008 Napisano 12 Września 2008 Witam cie!! z tego co widze i o ile dobrze widze to na zdjeciu jest wspulczesny wzor panterki. A jezeli masz figorki z 2 wojny to wydaje mi sie ze raczej sie to nie nadaje ok nie wazne nie o tym mowa masz tutaj trzy wzory jesienny wiosenny i SS A tutaj przelicznik farb z tamiya na humbrol Pozdrawiam i powodzenia Cytuj
DerPanzersoldat95 Napisano 13 Września 2008 Napisano 13 Września 2008 podam Ci numery farb model master z zestawu http://modelcentrum.pl/go/_info/?id=14705 Tak farby to: -2716 -1716 -1734 -1742 z tego co widzę figurki mojego zestawu mają taką samą panterkę jak te Twoje Cytuj
wiec4-13 Napisano 13 Września 2008 Napisano 13 Września 2008 http://www.coloradominiatures.com/index.asp?PageAction=Custom&ID=5#pea To powinno pomóc Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi