i_hate_sparks Napisano 30 Października 2023 Share Napisano 30 Października 2023 (edytowane) Dzień dobry, na warsztat trafia kolejny model, tym razem jest to bf-109 od eduarda. Planuje go wykonać w barwach 1 JG widocznych na pudełku. Na razie udało mi się skleić część kokpitu. Edytowane 31 Października 2023 przez i_hate_sparks 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 31 Października 2023 Share Napisano 31 Października 2023 Chętnie popatrzę, zwłaszcza że u mnie też na warsztacie Bf powodzenia! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
i_hate_sparks Napisano 31 Października 2023 Autor Share Napisano 31 Października 2023 10 godzin temu, kozborn napisał: Chętnie popatrzę, zwłaszcza że u mnie też na warsztacie Bf powodzenia! Dzięki wielkie, mam nadzieję, że będzie mi się chciało regularnie pokazywać prace bo to mój pierwszy warsztat na tym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
i_hate_sparks Napisano 31 Października 2023 Autor Share Napisano 31 Października 2023 (edytowane) Kokpit pomalowany, czas zamknąć kadłub. Edytowane 31 Października 2023 przez i_hate_sparks 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 31 Października 2023 Share Napisano 31 Października 2023 Popatrzę i ja. Pasy z kalek bezpośrednio na fotel... , lepiej chyba byłoby je nakleić na paseczki cieniutkiego plastiku i dopiero jakoś ułożyć. Szkoda że psują efekt, bo kokpit bardzo przyjemny . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
i_hate_sparks Napisano 31 Października 2023 Autor Share Napisano 31 Października 2023 (edytowane) 4 godziny temu, barszczo napisał: Popatrzę i ja. Pasy z kalek bezpośrednio na fotel... , lepiej chyba byłoby je nakleić na paseczki cieniutkiego plastiku i dopiero jakoś ułożyć. Szkoda że psują efekt, bo kokpit bardzo przyjemny . Przez chwilę myślałem o tym, żeby zrobić pasy z 1mm taśmy ale uznałem, że z moją koordynacją wyszło by to gorzej niż lepiej. Po zamknięciu kadłuba i tak mało co będzie widać Edytowane 31 Października 2023 przez i_hate_sparks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 1 Listopada 2023 Share Napisano 1 Listopada 2023 9 godzin temu, i_hate_sparks napisał: Po zamknięciu kadłuba i tak mało co będzie widać Pasy to akurat widać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 1 Listopada 2023 Share Napisano 1 Listopada 2023 1 godzinę temu, kozborn napisał: Pasy to akurat widać Racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
i_hate_sparks Napisano 1 Listopada 2023 Autor Share Napisano 1 Listopada 2023 (edytowane) No trudno, przy me-262, którego mam w planach w przyszłości wykonać pasy będą z taśmy . Prace nad 109 idą do przodu, skleiłem kadłub i zabrałem się za malowanie. Myślę, że wyszło w miarę ok chociaż malowanie „plamek” to było istne wyzwanie. O ile w przypadku ukończonego już fw-190 używałem farb mr hobby i szło mi to bez problemu to w tym modelu przerzuciłem się na farby Vallejo model air. Aerograf co chwilę mi się zatykał a farba była ciągle zbyt gęsta lub za rzadka. Widać to doskonale na testowym kawałku plastiku. Możliwe, że to także wina złego doboru ciśnienia lub chińskiego aerografu za 80zł. Pomimo tych wojaży jakoś się udało uzyskać okej efekt. W tym modelu po raz pierwszy nie robiłem pre-shadingu, zamiast tego postawiłem na post-shading, który w mojej ocenie jest łatwiejszy w „kontroli” i oczywiście bardziej ekonomiczny pod względem zużycia farby :D. Edytowane 1 Listopada 2023 przez i_hate_sparks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi