tees Napisano 11 Września 2008 Share Napisano 11 Września 2008 Oto najnowsze dziecko firmy Sikorsky S-92 . Być może kiedyś takie maszyny będą latać z biało-czerwoną szachownicą. Narazie jako gość targów MSPO 2008 w Kielcach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 11 Września 2008 Share Napisano 11 Września 2008 Ładny ten heli, chociaż bardziej mi się podoba NH-90. Ooo właśnie! Który byłby lepszy - S-92 czy NH-90 jako przyszły śmigłowiec naszej armii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 11 Września 2008 Share Napisano 11 Września 2008 tees, odwalasz naprawdę kawał dobrej roboty z tymi walkaroundami. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 11 Września 2008 Autor Share Napisano 11 Września 2008 tees, odwalasz naprawdę kawał dobrej roboty z tymi walkaroundami. Dzięki! Poprostu to lubię. Co do śmigłowca to naprawde robi wrażenie. Szkoda że nie mogłem zrobić zdjęć kokpitu bo jeszcze tajny ale powala. A co do przydatności to trudno powiedzieć. S-62 jest zewnętrznie taki bardziej konwencjonalny, że tak powiem mipodobny a NH-90 to już bardziej wyszukana konstrukcja. Z tego co wiem to parametry techniczne mają zbliżone. Ja stawiam na Sikorsky"ego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 18 Września 2008 Share Napisano 18 Września 2008 ... Szkoda że nie mogłem zrobić zdjęć kokpitu bo jeszcze tajny ale powala... Z tą tajością na wystawach lotniczych bywa różnie, w zaleznosci od woli osób stojących przy wystawianym statku powietrznym, 2 lata temu taką samą odpowiedź uzystałem przy próbie sfotografowania kokpitu A-10 ;) A wracając do kabiny S-92, jest co podziwiać: http://www.pl21continuum.com/content/images/photos/S-92-Cockpit-300dpi.jpg (wklejam jako link, bo to nie moje zdjęcie, adres źródła: http://www.pl21continuum.com ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 18 Września 2008 Share Napisano 18 Września 2008 2 lata temu taką samą odpowiedź uzystałem przy próbie sfotografowania kokpitu A-10 ;) 2 lata temu? Gdzie to było Mikele? Bo raczej nie w Polsce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 Poprzednie ILA, duży amerykański żołnierz bez poczucia humoru powiedział, że nie, bo to wszystko broń, i w ogóle, i że każdy może być terrorystą... przykładał się chłopak do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alinamike Napisano 2 Stycznia 2015 Share Napisano 2 Stycznia 2015 Ale ma ładnie zwash'owane linie podziału blach przy silnikach Ciekawa konstrukcja, a odtworzenie wszystkich nitów na modelu Cataliny to niezłe wyzwanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi