Rafał777 Napisano 14 Września 2008 Share Napisano 14 Września 2008 Może mi ktoś napisać jakiej firmy opłaca się kupić ISa-2 z skali 1:72 ?? Bo tak mi się zdaje że Revell nie ma ruskiego ISa 2. Pozdrowienia PS. Jeśli nie ten dział to przepraszam ale nie wiedziałem gdzie to napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 14 Września 2008 Share Napisano 14 Września 2008 Italerii robi IS-2 w zestawie dwóch modeli - jeden normalny modelarski, a drugi do gier bitewnych. Tu masz mój warsztat z budowy tych modeli: viewtopic.php?t=6801 I galeryję: viewtopic.php?p=124717#124717 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał777 Napisano 14 Września 2008 Autor Share Napisano 14 Września 2008 o dzięki:) a mam jeszcze jedno pytanko jakim kolorem malować radzieckie czołgi, T-34 i IS-2 w okresie walk w Polsce np Bitwa pod Studziankami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 14 Września 2008 Share Napisano 14 Września 2008 ciemny zielony.... zasadniczo każdy odcień podejdzie z racji tego że w ruskiej armii nie było czegoś takiego jak standard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał_86 Napisano 14 Września 2008 Share Napisano 14 Września 2008 Konkretniej: Humbrol 86 (SU-76) Humbrol 102 (IS-2, ISU-122) Humbrol 117 lub 116 (T-34/76) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 14 Września 2008 Share Napisano 14 Września 2008 ciemny zielony.... +biały + żółty, żeby nie było nudno. np: http://www.ztslublin.lap.pl/robert-su85.html Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 15 Września 2008 Share Napisano 15 Września 2008 mam jeszcze jedno pytanko jakim kolorem malować radzieckie czołgi, T-34 i IS-2 w okresie walk w Polsce np Bitwa pod Studziankami Ruskie miały z reguły zielone tanki (choć zdarzały się w kamuflażu, ale rzadko ). Polecam akryle Vallejo albo Model Master. W obu przypadkach kolor zwie się "Russian Armour Green". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał777 Napisano 15 Września 2008 Autor Share Napisano 15 Września 2008 (edytowane) a czy w sklepie kupie kalkomanie do T-34/85 1:72 chodzi mi o Polskie oznakowania??? i jeszcze czy jest możliwość dokupienia jakiś gumowych gąsek do teciaka w sklepie? bo mnie gąsiennice Revella bardzo wnerwiają;/ Edytowane 15 Września 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 15 Września 2008 Share Napisano 15 Września 2008 Mówisz i masz: http://www.jadarhobby.pl/advanced_search_result.php?keywords=T-34%2F85&categories_id=20&inc_subcat=1&manufacturers_id=&pfrom=&pto=&dfrom=dd-mm-yyyy&dto=dd-mm-yyyy&button.x=41&button.y=18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał777 Napisano 15 Września 2008 Autor Share Napisano 15 Września 2008 Wielkie dzięki Reggy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 15 Września 2008 Share Napisano 15 Września 2008 Rafał777 kolego osobiście wypracowałem sobie metodę dobierania farby do ruskiej pancerki robie to tak ciemny zielony russa armor green ,dark green ,euro dark green Któryś z tych dodaje do tego piaskowy np african mustard i wychodzi bardzo ciekawy odcień zielonego jeszcze jak dodasz cienie to jest super Modele na fotach malowałem taka właśnie farbą kv jest po sido więc się błyszczy. Natomiast jego wieża jest po washu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi