jmx62 Napisano 1 Grudnia 2023 Share Napisano 1 Grudnia 2023 Jak w tytule: Nieuport-Delage Ni-D 622, Heller (80)224, skala 1/72 Pierwsze toczenie pod numerem 224 w roku 1979 (wg Scalematees), mój egzemplarz pochodzi z 1993. A jeszcze w 1996 wypuścił go czeski Śmer. Jakość wyprasek całkiem dobra, troszkę nadlewek ale bez przesadnego piłowania i szlifowania. Trochę wypukłych linii i nitów też do przyjęcia, imitacja ugięcia płótna na skrzydłach też w normie. O szkle nie ma co pisać bo jest tylko wiatrochron, sądzę że lepszym rozwiązaniem byłoby wyprodukowania własnego a kawałka folii czy cieniutkiej plexi. Kalkomanie zaskakująco dobrze wyglądają jak na swój wiek, mam nadzieję że zapracują razem z płynami wspomagającymi ich nakładanie (set i sol). Instrukcja prosta do bólu, jak to u Hellera ale czytelna i co najważniejsze nie wprowadza w błąd jak to nieraz bywa/ło u bardziej szanowanych producentów. Malowania nuuudne a jednak ciekawe. Czy ktoś wie może z jakiej okazji w egzemplarzu R633 z białą "6" i kogutem namalowane były białe pasy płatach i na usterzeniu poziomym? Barwy podane wg katalogu Humbrol/Heller. I tyle. No cóż, po prostu stary dobry Heller. Na pewno go sobie skleję. Lubię ten klimat. Lata 20te lata 30te. jak w tytule filmu muzycznego 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 10 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2023 Nie wiem jak to się stało ale 2 razy mi wrzuciło, proszę adminów o usunięcie tego bo po co ma zaśmiecać forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 11 Stycznia Share Napisano 11 Stycznia Bardzo zacny model, dobrze spasowany, prawie pilnika nie trzeba używać, a na półce z tym kogutem prezentuje się bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 11 Stycznia Autor Share Napisano 11 Stycznia No taki trochę można powiedzieć egzotyczny klimat, rzadkość raczej na forach. I jak to stary dobry Heller w miarę spasowanie z dobrym efektem końcowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi