T34KW2 Napisano 16 Września 2008 Share Napisano 16 Września 2008 Witam!Mam pytanie odnośnie podkładu pod akryle pacty jaki to powinien być podkład i po co się go wogóle kładzie.Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 16 Września 2008 Share Napisano 16 Września 2008 i po co się go wogóle kładzie.Z góry dzięki! No właśnie ,po co? Maluję Pactrą już wiele lat i nigdy nie kładłem żadnych podkładów pod akryle-od razu maluję czarną Pactrą-dalsza baza wyjściowa do cieniowania pancerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 16 Września 2008 Share Napisano 16 Września 2008 Ja malowałem białe widełki do Yamahy i podkładu niedawałem.2 cienkie warstwy i po sprawie.Malowałem Pactra A46 Black Matt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 16 Września 2008 Share Napisano 16 Września 2008 Białe, czarnym kolorem? Ja malowałem białe widełki do Yamahy i podkładu niedawałem.2 cienkie warstwy i po sprawie.Malowałem Pactra A46 Black Matt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 16 Września 2008 Share Napisano 16 Września 2008 białe czarnym kolorem Właśnie to coś dużo farby trzeba było dać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 16 Września 2008 Share Napisano 16 Września 2008 Widełki były białe oryginalnie a ja je na czarno pomalowałem.Malowałem 2 cieńkie warstwy i dealnie pokryły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 16 Września 2008 Share Napisano 16 Września 2008 Ja także zawsze pod akryle kładę czarny podkład Pactry. Następnie po sido nawet paznokciem nie zdrapiesz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T34KW2 Napisano 16 Września 2008 Autor Share Napisano 16 Września 2008 Aha a czy tyczy się to też akryli Model Mastera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 16 Września 2008 Share Napisano 16 Września 2008 Zasadnicznie pytanie jest takie, czy malujesz aerografem czy pędzlami, bo jak pędzlami, to raczej podkład nie wchodzi w rachubę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 16 Września 2008 Share Napisano 16 Września 2008 Ja daje podkład albo szary pancerny albo czarny matt Pactry, raz na Panterkę dałem białą Snieżkę Multispray to fajnie się potem robiło obicia zwykłym skalpelem drapiąc w miejscach gdzie miały byc. Pzdr o tu jest ta paterka viewtopic.php?t=7609&highlight= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T34KW2 Napisano 17 Września 2008 Autor Share Napisano 17 Września 2008 Maluje pędzlami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 Maluje pędzlami No to daruj sobie podkłady. Żeby farba dobrze kryła,trzeba poprostu juą rozcieńczać (tak na oko) i malować choćby cztery warstwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 po co Ci podkład, nie maluj go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi