mat_m Napisano 16 Stycznia Share Napisano 16 Stycznia Witam, nie jestem ze środowiska modelarskiego ale tematycznie chciałem się podpytać doświadczonych ludzi którzy mają do czynienia z malowaniem aerografem. Poszukuje sposobu/materiału/informacji na temat zrobienia sztywnego (ale dającego się zginać) szablonu wielokrotnego użytku. Na dzień dzisiejszy jestem dogadany z zaprzyjaźnioną firmą która udostępnia mi specjalną maszynę do formowania próżniowo w folii PCV (wkładam element, próżniowo obkurcza folie po czym wycinam element który będę malował). Czy ktokolwiek spotkał się z podobnymi rzeczami? Może nie do końca opisałem temat, chętnie podeśle zdjęcia jak to aktualnie wygląda. Pozdrawiam Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackriver Napisano 16 Stycznia Share Napisano 16 Stycznia Gruba folia mylarowa - wpisz sobie w wyszukiwarkę - mylar do szablonów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mat_m Napisano 30 Stycznia Autor Share Napisano 30 Stycznia Dziękuję za odpowiedź, zamówiłem, wypróbowałem - do płaskich tematów nadaje się jak najbardziej, mi jednak chodzi o bardzo nieregularne, często owalne kształty, potrzebuje czegoś co np. pod wpływem temperatury "oklej" mi detal i zostanie w takim kształcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dante Napisano 31 Stycznia Share Napisano 31 Stycznia Moze by pomogl vinyl cutter jak Silhouette Cameo albo Cricut? Jest do tego sporo roznych materialow do ciecia, moze ktorys by dal rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi