petermarcin Napisano 21 Stycznia Share Napisano 21 Stycznia Witam wszystkich Chyba przyszedł czas na zmianę mojego obecnie używanego (wysłużonego i głośnego) kompresora. Coraz częściej zastanawiam się nad zakupem cichego kompresora-lodówkowca, więc jeśli jest ktoś kto buduje takowe lub może ma i chciałby go odsprzedać, to proszę o wiadomość. Co najważniejsze jeśli będzie to kompresor używany - musi on być cichy oraz w bardzo dobrym stanie technicznym - za użytkowane przez wiele lat lub niewiadomego pochodzenia dziękuję. Kompresor najlepiej jakby był w miarę nie za wielkich rozmiarów, tak aby mieścił się pod biurko (wraz z moimi nogami podczas pracy) i z butlą tak max 6-8L (obecne 3 litry trochę za mało). Z góry dzięki za każde info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 4 Lutego Share Napisano 4 Lutego Jest doskonały do sprzedania u mnie na giełdzie na FB Polecam sprzedawce wiarygodny w 1000 % https://www.facebook.com/groups/gieldamodelarska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petermarcin Napisano 5 Lutego Autor Share Napisano 5 Lutego Widziałem, ale to bardzo daleko ode mnie, a wolałbym obejrzeć przed zakupem. A tak z innej beczki to nie wiedziałem, że takie kompresory tyle kosztują. Chyba pomyślę o wykonaniu samemu takiego kompresora szczególnie, że teściowie będą wymieniać lodówkę na dniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 6 Lutego Share Napisano 6 Lutego Bez butli do której nabijasz nie będziesz miał stałego ciśnienia. Może że jest cichy nie znaczy lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petermarcin Napisano 7 Lutego Autor Share Napisano 7 Lutego (edytowane) Ale ja zrobię z butlą - już nawet dzisiaj załatwiłem sobie z mojego zakładu pracy - butla od TS-11 ISKRA z instalacji pneumatycznej (instalacja była napełniana ciśnieniem ok 130 bar - więc butla wytrzymała). Pierwszy element już jest (dospawam tylko dwa króćce), drugi czyli agregat będzie niebawem i teraz tylko dokupię pozostałe elementy i wkrótce się poskłada w całość. Edytowane 7 Lutego przez petermarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petermarcin Napisano 8 Lutego Autor Share Napisano 8 Lutego Proszę o zakończenie i usunięcie postu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi