petermarcin Napisano 21 Stycznia 2024 Napisano 21 Stycznia 2024 Witam wszystkich Chyba przyszedł czas na zmianę mojego obecnie używanego (wysłużonego i głośnego) kompresora. Coraz częściej zastanawiam się nad zakupem cichego kompresora-lodówkowca, więc jeśli jest ktoś kto buduje takowe lub może ma i chciałby go odsprzedać, to proszę o wiadomość. Co najważniejsze jeśli będzie to kompresor używany - musi on być cichy oraz w bardzo dobrym stanie technicznym - za użytkowane przez wiele lat lub niewiadomego pochodzenia dziękuję. Kompresor najlepiej jakby był w miarę nie za wielkich rozmiarów, tak aby mieścił się pod biurko (wraz z moimi nogami podczas pracy) i z butlą tak max 6-8L (obecne 3 litry trochę za mało). Z góry dzięki za każde info Cytuj
Erni Napisano 4 Lutego 2024 Napisano 4 Lutego 2024 Jest doskonały do sprzedania u mnie na giełdzie na FB Polecam sprzedawce wiarygodny w 1000 % https://www.facebook.com/groups/gieldamodelarska Cytuj
petermarcin Napisano 5 Lutego 2024 Autor Napisano 5 Lutego 2024 Widziałem, ale to bardzo daleko ode mnie, a wolałbym obejrzeć przed zakupem. A tak z innej beczki to nie wiedziałem, że takie kompresory tyle kosztują. Chyba pomyślę o wykonaniu samemu takiego kompresora szczególnie, że teściowie będą wymieniać lodówkę na dniach. Cytuj
Adamo722 Napisano 6 Lutego 2024 Napisano 6 Lutego 2024 Bez butli do której nabijasz nie będziesz miał stałego ciśnienia. Może że jest cichy nie znaczy lepszy Cytuj
petermarcin Napisano 7 Lutego 2024 Autor Napisano 7 Lutego 2024 (edytowane) Ale ja zrobię z butlą - już nawet dzisiaj załatwiłem sobie z mojego zakładu pracy - butla od TS-11 ISKRA z instalacji pneumatycznej (instalacja była napełniana ciśnieniem ok 130 bar - więc butla wytrzymała). Pierwszy element już jest (dospawam tylko dwa króćce), drugi czyli agregat będzie niebawem i teraz tylko dokupię pozostałe elementy i wkrótce się poskłada w całość. Edytowane 7 Lutego 2024 przez petermarcin Cytuj
petermarcin Napisano 8 Lutego 2024 Autor Napisano 8 Lutego 2024 Proszę o zakończenie i usunięcie postu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi