Neon190 Napisano 22 Września 2008 Share Napisano 22 Września 2008 Witam, Drodzy forumowicze to mój pierwszy wątek warsztatowy na tym forum, chciałbym przedstawić wam prace nad tą maszyną. Na początek Preshiding kadłuba po wewnętrznej stronie(sorry za jakość zdjęć następne będą leprze) a tu już posklejany kokpit jeszcze parę szczegółów zostało Proszę o wyrozumiałość z tymi fotkami obiecuje że następne będą o wiele leprze. Proszę o komentarze i podpowiedzi co i jak źle co i jak dobrze zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 22 Września 2008 Share Napisano 22 Września 2008 Witaj Neon190! Jak dla mnie OK. Moja ulubiona skala. Czekam na wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spit Napisano 22 Września 2008 Share Napisano 22 Września 2008 Cześć Ja też czekam na ciąg dalszy, gdyż to mój ulubiony samolot i wersja , pozatym moja skala. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 22 Września 2008 Share Napisano 22 Września 2008 Fotel przemaluj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neon190 Napisano 23 Września 2008 Autor Share Napisano 23 Września 2008 "Fotel przemaluj" to znaczy jak na jaki kolor co jest źle bo podpowiedz "fotel przemaluj" może również oznaczać ze ma być różowy, fioletowy, niebieski !!! POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robmario Napisano 23 Września 2008 Share Napisano 23 Września 2008 Chodzi o to, że fotel w Spicie V był bakelitowy w naturalnym kolorze ciemnobrązowym przeważnie z czarną poduszką oparcia. Mniej więcej tak wyglądał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neon190 Napisano 23 Września 2008 Autor Share Napisano 23 Września 2008 No i wszystko jasne po południu sie za to zabiorę dziekuję za podpowiedz i wyjaśnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 23 Września 2008 Share Napisano 23 Września 2008 Od razu proszę nie maluj łoma na czerwono:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neon190 Napisano 23 Września 2008 Autor Share Napisano 23 Września 2008 to akurat jest jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neon190 Napisano 29 Września 2008 Autor Share Napisano 29 Września 2008 Witam najświeższe zdjęcia a co na nich: przede wszystkim zrobiłem okablowanie tablicy zegarów (ZAZNACZAM OD RAZU ze OKABLOWANIE JEST TOTALNIE WYMYŚLONE I NA PEWNO NIE POKRYWA SIE Z RZECZYWISTOŚCIĄ ale mis sie tak podoba) a wygląda to tak a tu przemalowany fotel + Akumulator na pewno jeszcze będzie zmniejszony bo jest za wielki a fotel wyposażę dodatkowo w pasy własnej roboty a tu podparcie pod akumulator też własnej roboty też pewnie nie jest doskonałe ale dla mnie sie liczy że zrobiłem je całkowicie sam Proszę o opinie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 29 Września 2008 Share Napisano 29 Września 2008 A to okablowanie będzie jakoś widoczne? Jeśli wszystko robisz jak Tamiya przykazała to nie, więc.... no chyba, że dla własnej satysfakcji, wtedy wszystko rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neon190 Napisano 29 Września 2008 Autor Share Napisano 29 Września 2008 Robie to tylko dla własnej satysfakcji oraz dla ćwiczenia umiejętności to mój 2 model od bardzo bardzo dawna pierwszy to Gruman ale nie nadaje sie do pokazywania nawet w nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 29 Września 2008 Share Napisano 29 Września 2008 Robie to tylko dla własnej satysfakcji oraz dla ćwiczenia umiejętnościNo i o to chodzi Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 30 Września 2008 Share Napisano 30 Września 2008 Jakby tak kable były umieszczone to dużo by pilot ze wskaźników nie wyczytał. Tak wiem nie widać,a le dla świętego spokoju i własnej satysfakcji bym chociaż chciał upodobnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neon190 Napisano 8 Października 2008 Autor Share Napisano 8 Października 2008 no to przyszła kolej na malowanie całości najpierw preshiding to moje pierwsze malowanie Aero całego samolotu wiec nie spodziewajcie sie rewelacji jeszcze dużo NAUKI przede mną ale powoli powoli do wszystkiego dojdę a oto fotki A tu pomalowane już jasnym szarym skrzydełko od spodu jakość zdjęć nie jest zachwycająca no i po pierwsze 1 - dziś kupie karton niebieski żeby fotki miały neutralne tło 2 - zrobię namiot bezcieniowy ale to dopiero w nowym mieszkanku będzie wtedy wielki warsztat modelarski (NARESZCIE)!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neon190 Napisano 17 Października 2008 Autor Share Napisano 17 Października 2008 a tu już pomalowany kadłub na ciemniejszy szary i pierwsze oznaki kamuflażu zielonym hehe nie pamiętam nazw farb wiec tak pisze. ZAZNACZAM OD RAZU ŻE JEST KILKA RZECZY DO POPRAWIANIE CO NA PEWNO ZROBIĘ FOTKI PLAN na dziś: 1 - Dalsze malowanki kamuflażu 2 - Psiknięcie już zabezpieczonej szybki 3 - Przyklejenie jej 4 - Może jakieś poprawki ( JAK DAM RADE ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 17 Października 2008 Share Napisano 17 Października 2008 Nie za jasny ten zielony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neon190 Napisano 17 Października 2008 Autor Share Napisano 17 Października 2008 taki zielony facet mi sprzedał powiedział ze będzie OK a co ja mam teraz zrobić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 17 Października 2008 Share Napisano 17 Października 2008 A co to za farba? Bo wiesz, może zdjęcia przekłamują. Poczekamy na więcej opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neon190 Napisano 17 Października 2008 Autor Share Napisano 17 Października 2008 Model Master MEDIUM GREEN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 17 Października 2008 Share Napisano 17 Października 2008 r MEDIUM GREEN dark green. 116 humbrola, 34079fs. Moim zdaniem to nie jest ten kolor. Facet Cię wprowadził w błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 17 Października 2008 Share Napisano 17 Października 2008 kolor Revell o nr. 68 powinien tez byc dobry Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neon190 Napisano 17 Października 2008 Autor Share Napisano 17 Października 2008 maluje tylko akrylami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 17 Października 2008 Share Napisano 17 Października 2008 maluje tylko akrylami Pactra A10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 17 Października 2008 Share Napisano 17 Października 2008 W takim razie XF16 TAMIYA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi