Polak92 Napisano 22 Września 2008 Share Napisano 22 Września 2008 Model zaczęty jakies 2 lata temu albo więcej , docelowo ma trafic na dioramke w Berlinie. No to teraz troche zdjęć z kazdego etapu budowy. 1 2 3 4 5.Tak wygląda teraz... Czekam na pytania, komentarze i oceny... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 22 Września 2008 Share Napisano 22 Września 2008 Lampy krzywo, a w dodatku nie usunąłeś z nich łączenia formy. Śmiało przewody można było zrobić od podstaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 22 Września 2008 Autor Share Napisano 22 Września 2008 Stare zdjęcie na ostatnich zdjęciach prawa lampa jest wymieniona, a lampy tylko na zdjęciu są takie duże..:P, a tak na poważnie to jest model taki rekreacyjny więc pierdułkami się nie przejmowałem. Dzięki za odzew. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 22 Września 2008 Share Napisano 22 Września 2008 Model jest całkiem ładnie zrobiony, ale kolor gąsienic zdecydowanie nie taki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 22 Września 2008 Autor Share Napisano 22 Września 2008 A na jaki kolor proponowałbyś zmienic? A i zapomniałem to jeszcze nie finał bo własnie dół modelu bedzie jeszcze kurzony więc info o kolorkach się bardzo przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 22 Września 2008 Share Napisano 22 Września 2008 Osobiscie to maluje NOIR METAL Model Master Metalizer. Ale w tym przypadku to cokolwiek, będzie lepsze od tego co jest. (np. czarny matowy, czarny połysk, gun metal ) Teraz to wglądaja jak "Friule" niepomalowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 22 Września 2008 Autor Share Napisano 22 Września 2008 A to przekłamanie zdjęcia , w rzeczywistości są koloru piaskowego, a w szczeliny wpuszczony jest szary pigment (chciałem uzyskać coś jakby pył z gruzowiska, bo modelik ma trafic na dioramke z Berlina więc sporo gruzu będzie) a metaliczne są tylko miejsca styku "gąski" z ziemią. Kolor piaskowy wzorowałem na : http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=1221 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 24 Września 2008 Share Napisano 24 Września 2008 Mam pytanie odnośnie krzyży. Dlaczego są 2 , i dlaczego są różne (jeden na wieży i jeden na błotniku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 24 Września 2008 Autor Share Napisano 24 Września 2008 To malowanie zupełnie s-f ,więc zrobiłem tak jak mi się podobało. Tak mi jakos przyszło do głowy i tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 24 Września 2008 Share Napisano 24 Września 2008 a metaliczne są tylko miejsca styku "gąski" z ziemią Odnosze inne wrażenie, niestety. Dlaczego są 2 , i dlaczego są różne Są nawet trzy różne. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 24 Września 2008 Share Napisano 24 Września 2008 Ogółem jestem miłośnikiem niemieckiej pancerki ale Maus nigdy mi się nie podobał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 24 Września 2008 Autor Share Napisano 24 Września 2008 Odnosze inne wrażenie, niestety. Może ta fotka rozwieje Twoje wątpliwosci, i wiem ze ten pigment trochę popsuł efekt. Zbyszek wszystkim się coś innego podoba , ale fakt Maus finezją nie grzeszy. A ogólnie jak sie wykonanie podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 24 Września 2008 Share Napisano 24 Września 2008 Wykonanie może być ale ogółem pojazd mi wydaje się być zbyt ,,pudełkowaty'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 24 Września 2008 Autor Share Napisano 24 Września 2008 Ale w moim wykonaniu jest zbyt pudelkowaty czy ogólnie projektanci Hitlera zawiedli...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 25 Września 2008 Share Napisano 25 Września 2008 Projektanci Hitlera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi