Ksavii10 Napisano 10 Lutego Share Napisano 10 Lutego Witam Przyszedł czas na kolejny projekt. Tym razem będzie to coś większego niż zazwyczaj. Tak jak w tytule tym "czymś większym" będzie sowieckiej produkcji ciężki myśliwiec przechwytujący z końca lat 60tych. Artbox: Model jest nowym wypustem ICMu więc mam nadzieję że się na nim nie zawiodę Malowanie zamierzam zrobić libijskie Niestety w sieci udało mi sie znaleźć jednie to zdjęcie konkretnie tego egzemplarza. Natomisat Tak prezentują się postępy do tej pory W kokpicie przed zamknieciem kadłuba czeka mnie jeszcze dużo pracy. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 10 Lutego Share Napisano 10 Lutego No i pięknie! Siadam i oglądam z zaciekawieniem jak to wszystko będzie się składało Sporych gabarytów model, więc i nie małe wyzwanie malarskie się szykuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ksavii10 Napisano 18 Lutego Autor Share Napisano 18 Lutego Kokpit jest gotowy do zamknięcia, ostatecznie wygląda tak: w międzyczasie zrobiłem też silniki Narazie skałda się bez problemowo, trzeba tylko uważać nakładając kalkę na tablice gdyż praktycznie każdy wskaźnik to oddzielna kalkomania przez co można się trochę pogubić. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego No ciekawy temat. Tylko czy kokpit oby napewno w takiej kolorystyce, powinien być turkus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ksavii10 Napisano 22 Lutego Autor Share Napisano 22 Lutego (edytowane) Udało mi się w dużej części skleić kadłub. Ogólnie nie było źle, chociaż trzeba się trochę natrudzić żeby to wszystko dobrze spasować. Pomalowałem i zamontowałem też dysze silników Niestety bez szpachlowania i szlifowania się nie obejdzie. A całość wyglada tak: (Nos i stateczniki pionowe są przyklejone na taśmie) W dniu 18.02.2024 o 11:38, smialus napisał: Tylko czy kokpit oby napewno w takiej kolorystyce, powinien być turkus. Malowałem hataką C047 soviet cockpit blue-green więc sądzę że kolor jest poprawny a nawet jeśli nie to mocno zbliżony. Edytowane 22 Lutego przez Ksavii10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 22 Lutego Share Napisano 22 Lutego bedzie duuuuuuzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 22 Lutego Share Napisano 22 Lutego https://www.planepictures.net/v3/show_en.php?id=741054 No do takiego koloru to dużo brakuje, ale to może wina zdjęć. Wewnętrzne części dyszy powinny być zielone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ksavii10 Napisano 11 Marca Autor Share Napisano 11 Marca Wszystko jest już na swoim miejscu. Niestety miejscami było potrzebne trochę szlifowania. Wczoraj dostał czarny podkład dzisiaj napewno będzie marmurek i może kolor bazowy. W dniu 22.02.2024 o 23:49, smialus napisał: Wewnętrzne części dyszy powinny być zielone Już poprawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ksavii10 Napisano 11 Marca Autor Share Napisano 11 Marca Marmurek: I baza Malowane według instrukcji tamiya XF-80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi