Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Zacząłem powolutku go robić..

Na początek pierwszy kontakt z "blaszkami" do kokpitu (podłoga-za bardzo nie widać bo pomalowana w kolorze kokpitu..,tablica wskaźników, pedały steru kierunku )

Academy skala 1:72

78b386495e017616.jpg

b59458c0acc43627.jpg

1d5f12ebe08384dc.jpg

f1c3c17b378e02e7.jpg

072bcbe91db75fc8.jpg

aef5fb731e8573f6.jpg[/url

Nic lepszego z trybu makro mojego cyfraka nie wyciągnę..

Pozdrawiam!

Edytowane przez Gość
Napisano

Witam

Też chciałbym go kiedyś skleic, więc będe kibicował i czujnie czekał na kolejne odcinki powodzenia z blaszkam, bo toż to istne maleństwo. Rozumiem, że to Academy 1/72

Napisano (edytowane)

Sorki,już uzupełniam posta co do danych modelu..

Edytowane przez Gość
Napisano

Fajnie się zapowiada komecik , tylko nie zapomnij o pancernej szybie w kokpicie , bo chyba Academy o to przeoczyła .

Napisano (edytowane)
Ciekawie się zapowiada. Pedeły jak juz to orczyka. Wolant to taki drązek sterowy w wiekszych samolotach.

Ale dałem d.. jasne że orczyk!!

Pozdrawiam!

Edytowane przez Gość
Napisano
Fajnie się zapowiada komecik , tylko nie zapomnij o pancernej szybie w kokpicie , bo chyba Academy o to przeoczyła .

Nie przeoczyła..

Kolejne odcinki za jakieś 2 tygodnie..-wreszcie urlop (wyjazd) , no chyba że jeszcze dzisiaj dodam kolejną cześć blaszek (wiekszość już mam pomalowane-czekają tylko na montaż..

I powiem że blaszki to fajna zabawa tylko do kometa to maleństwa niektóre takie że malutką pęsetką ciężko chwycić..

Pozdrawiam!

Napisano (edytowane)

Wszystkie blaszki mam juz pomalowane, wezmę kokpit wraz z nimi na urlopa i w drugim tygodniu coś podłubię ale dalsza część relacji dopiero jak dorwę się do neta po powrocie.

Pozdrawiam Was wszytkich serdecznie i do zobaczenia (virtualnego) po powrocie

Edytowane przez Gość
  • 3 weeks later...
Napisano

Witam ponownie!

W drugiej części urlopku dokończyłem messerka.. niestety aparat miałem tylko jeden dzień, więc z relacji "warsztatowej" nici.. :(

Poniżej zdjątka z budowy które udało mi się zrobić.

W najbliższym czasie zapodam zdjęcia gotowego modelu w galerii.

Pozdrawiam Was serdecznie!

P.S.

Przepraszam za jakość zdjęć-robione na szybkiego..

W galerii zamieszczę staranne.

Kolejne blaszki w kokpicie.., jeszcze nie wszystkie..

a9a3d11bbdd4c43f.jpg

Widok wklejonego kokpitu+2 wajchy i przednia płyta pancerna wraz z "dzwigarami".

ae36b7a9f7f3b41a.jpg

Kolejny widok na płytę pancerną.

1b1de1c4f72fbd1b.jpg

Widok zaszpachlowanego i przygotowanego do malowania płatowca

3097df760aa95e1b.jpg

Gotowa kabina.

772a5a14170694fe.jpg

Napisano

Nim zrobię ładne fotki do galerii, kilka warsztatowych zdjęć "gotowca"

db5e292db9470cea.jpg

f87709b52c4baac5.jpg

8258f438b31ae390.jpg

d9a3055f218978bc.jpg

cf61f8ff5af9b415.jpg

Napisano

Bardzo ładny model!!!jakiej do firmy?? I gdzie mozna coś takiego dostać????Njabardziej podoba mi sie malowanie aero czy pedzel??

Napisano

Dziekuję! . Model firmy Academy 1:72, malowanie w całości pędzelkiem.

Jeszcze jedno zdjęcie:

7d111f6a53493a1c.jpg

• 1 month later...
Napisano

Ojj podoba mi sie naprawde Smieszny ma dziubek xD Super go pomalowales i widac, ze sie przylozyles Jak zrobiles efekt chromowanej podlogi w kokpicie? To jakis chrom, taki jak w poradniku (Chyba na tym forum na 90% jest) czy to jakas farba i lakier?

Napisano

Dzięki, cieszę się że Ci się podoba.

Podłoga z blaszki pomalowana RLM 66, potem przetarta na "sucho" minimalnie "alluminium" Pactry co by "uwypuklić detale".

Pozdrawiam!

Napisano

Minimalnie mowisz? Wyglada jakbys mocno walnol na nia chrom :] I tak efekt bardzo dobry jednak technika opisana w poradniku jak chromowac daje lepszy polysk

Pozdrawiam :]

Napisano
Minimalnie mowisz? Wyglada jakbys mocno walnol na nia chrom :] I tak efekt bardzo dobry jednak technika opisana w poradniku jak chromowac daje lepszy polysk

Pozdrawiam :]

Na zdjęciu swiatło lampy blyskowej (duże zbliżenie) odbija się właśnie na tych "wypukłościach", nie ma mowy o "chromie" na podłodze, całe wnętrze w tym podłoga jest tak jak w orginale szare-bez połysku. Cieszę się że na bliżeniu widać efekt "blachy" który chcialem uzyskać na wymienionych wypukłosciach- przetarciach.

Pozdrawiam Cię serdecznie!