Paws Napisano 8 Sierpnia 2006 Share Napisano 8 Sierpnia 2006 (edytowane) Zacząłem powolutku go robić.. Na początek pierwszy kontakt z "blaszkami" do kokpitu (podłoga-za bardzo nie widać bo pomalowana w kolorze kokpitu..,tablica wskaźników, pedały steru kierunku ) Academy skala 1:72 [/url Nic lepszego z trybu makro mojego cyfraka nie wyciągnę.. Pozdrawiam! Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil232 Napisano 8 Sierpnia 2006 Share Napisano 8 Sierpnia 2006 Witam Też chciałbym go kiedyś skleic, więc będe kibicował i czujnie czekał na kolejne odcinki powodzenia z blaszkam, bo toż to istne maleństwo. Rozumiem, że to Academy 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paws Napisano 8 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2006 (edytowane) Sorki,już uzupełniam posta co do danych modelu.. Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 9 Sierpnia 2006 Share Napisano 9 Sierpnia 2006 Ciekawie się zapowiada. Pedeły jak juz to orczyka. Wolant to taki drązek sterowy w wiekszych samolotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roberto Napisano 9 Sierpnia 2006 Share Napisano 9 Sierpnia 2006 Fajnie się zapowiada komecik , tylko nie zapomnij o pancernej szybie w kokpicie , bo chyba Academy o to przeoczyła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paws Napisano 9 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2006 (edytowane) Ciekawie się zapowiada. Pedeły jak juz to orczyka. Wolant to taki drązek sterowy w wiekszych samolotach. Ale dałem d.. jasne że orczyk!! Pozdrawiam! Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paws Napisano 9 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2006 Fajnie się zapowiada komecik , tylko nie zapomnij o pancernej szybie w kokpicie , bo chyba Academy o to przeoczyła . Nie przeoczyła.. Kolejne odcinki za jakieś 2 tygodnie..-wreszcie urlop (wyjazd) , no chyba że jeszcze dzisiaj dodam kolejną cześć blaszek (wiekszość już mam pomalowane-czekają tylko na montaż.. I powiem że blaszki to fajna zabawa tylko do kometa to maleństwa niektóre takie że malutką pęsetką ciężko chwycić.. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paws Napisano 10 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) Wszystkie blaszki mam juz pomalowane, wezmę kokpit wraz z nimi na urlopa i w drugim tygodniu coś podłubię ale dalsza część relacji dopiero jak dorwę się do neta po powrocie. Pozdrawiam Was wszytkich serdecznie i do zobaczenia (virtualnego) po powrocie Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paws Napisano 31 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2006 Witam ponownie! W drugiej części urlopku dokończyłem messerka.. niestety aparat miałem tylko jeden dzień, więc z relacji "warsztatowej" nici.. :( Poniżej zdjątka z budowy które udało mi się zrobić. W najbliższym czasie zapodam zdjęcia gotowego modelu w galerii. Pozdrawiam Was serdecznie! P.S. Przepraszam za jakość zdjęć-robione na szybkiego.. W galerii zamieszczę staranne. Kolejne blaszki w kokpicie.., jeszcze nie wszystkie.. Widok wklejonego kokpitu+2 wajchy i przednia płyta pancerna wraz z "dzwigarami". Kolejny widok na płytę pancerną. Widok zaszpachlowanego i przygotowanego do malowania płatowca Gotowa kabina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 31 Sierpnia 2006 Share Napisano 31 Sierpnia 2006 Całkiem fajnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paws Napisano 1 Września 2006 Autor Share Napisano 1 Września 2006 Nim zrobię ładne fotki do galerii, kilka warsztatowych zdjęć "gotowca" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 2 Września 2006 Share Napisano 2 Września 2006 Bardzo ładny model!!!jakiej do firmy?? I gdzie mozna coś takiego dostać????Njabardziej podoba mi sie malowanie aero czy pedzel?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paws Napisano 2 Września 2006 Autor Share Napisano 2 Września 2006 Dziekuję! . Model firmy Academy 1:72, malowanie w całości pędzelkiem. Jeszcze jedno zdjęcie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SobaGibon Napisano 4 Października 2006 Share Napisano 4 Października 2006 Ojj podoba mi sie naprawde Smieszny ma dziubek xD Super go pomalowales i widac, ze sie przylozyles Jak zrobiles efekt chromowanej podlogi w kokpicie? To jakis chrom, taki jak w poradniku (Chyba na tym forum na 90% jest) czy to jakas farba i lakier? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paws Napisano 5 Października 2006 Autor Share Napisano 5 Października 2006 Dzięki, cieszę się że Ci się podoba. Podłoga z blaszki pomalowana RLM 66, potem przetarta na "sucho" minimalnie "alluminium" Pactry co by "uwypuklić detale". Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SobaGibon Napisano 5 Października 2006 Share Napisano 5 Października 2006 Minimalnie mowisz? Wyglada jakbys mocno walnol na nia chrom :] I tak efekt bardzo dobry jednak technika opisana w poradniku jak chromowac daje lepszy polysk Pozdrawiam :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paws Napisano 5 Października 2006 Autor Share Napisano 5 Października 2006 Minimalnie mowisz? Wyglada jakbys mocno walnol na nia chrom :] I tak efekt bardzo dobry jednak technika opisana w poradniku jak chromowac daje lepszy polysk Pozdrawiam :] Na zdjęciu swiatło lampy blyskowej (duże zbliżenie) odbija się właśnie na tych "wypukłościach", nie ma mowy o "chromie" na podłodze, całe wnętrze w tym podłoga jest tak jak w orginale szare-bez połysku. Cieszę się że na bliżeniu widać efekt "blachy" który chcialem uzyskać na wymienionych wypukłosciach- przetarciach. Pozdrawiam Cię serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi