Cypis Napisano 3 Marca Share Napisano 3 Marca Szukam planów wszelkich rodzajów niemieckich promów transportowych z 2 WŚ (PLF 1941, MLN , AFP , MFP itp.) . Szukam także informacji , w których numerach czasopism okrętowych były artykuły na temat takich promów. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 4 Marca Share Napisano 4 Marca z planami będzie ciężko ale ..... W dniu 3.03.2024 o 17:35, Cypis napisał: Szukam także informacji , w których numerach czasopism okrętowych były artykuły na temat takich promów trochę pokopałem w moim archiwum i są dwa artykuły o promach MFP w Okrętach Wojennych - oba autorstwa Petera Schenka , ale mocno stare numery bo z 1999 roku : nr 29 [ 1999/1 ] artykuł dotyczy konstrukcji i jest tu kilka rysunków ale nazwanie ich "planami" to określenie na wyrost nr 31 [ 1999/3 ] artykuł jakby kontynuacja poprzedniego - historia użycia bojowo promów na M.Egejskim jakbyś potrzebował skany - odezwij się PW jeszcze w wolnej chwili przekopie roczniki MSiO - jak coś się trafi to dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 4 Marca Autor Share Napisano 4 Marca M.A.V. dzięki za info . OW mam . masz rację , z planami krucho , cały internet i tylko trochę sylwetek i jakieś pojedyncze plany (z wręgami) , co do których mam duże wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi