domuzyn79 Napisano 30 Września 2008 Share Napisano 30 Września 2008 Witam kolegów po długiej przerwie. Po ostatnim nie udanym modelu wróciłem do sklejania i oto co teraz robię. Jedne z piękniejszych modeli Ferrari : Testarosse !!! Model firmy Revell i w ogromnej skali 1:12. Tornado pokazuje identyczny model w grupowym projekcie, dlatego nie chciałem modelu wrzucać na ten sam temat, żeby nikomu się nie mieszały moje niedoskonałości z profesjonalnie wykonanym modelem Tornada Uwaga na początku!!! Przeglądając internet w poszukiwaniu zdjęć Testarossy znalazłem wiele wersji środka w której ten model występował (kolorystyka) co dało mi trochę pola manewru w malowaniu środka ) Budowę rozpocząłem od pomalowania budy oryginalnym lakierem Ferrari który zakupiłem w mieszalni lakierów. Kolor zbudowany jest z tzw bazy (kolor czerwony) i potem nakłada się lakier bezbarwny. Niestety w wyniku złego dobrania stosunków rozpuszczalnika do farby, lakier bezbarwny zważył mi bazę co spowodowało prawie dwumiesięczny szlifowanie budy, klapy i kilku elementów w celu pozbycia się starej farby. Po oczyszczeniu budy położyłem na nowo podkład i pomalowałem jeszcze raz. Oto jaki efekt uzyskałem: Buda i klapa po uzyskaniu w pełni kolorów (dodatki czarnego, lampy itd) Teraz kilka zdjęć podzespołów: Wymalowane wnętrze: Podwozie i rama silnika: Mam zamiar zrobić jeszcze po kilka ciekawych detali. Zobaczymy jak się zaprezentują SALUT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 30 Września 2008 Share Napisano 30 Września 2008 Ciekawie, nawet bardzo pierwsze Ferrari, które podoba mi się w czerwonym kolorze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 30 Września 2008 Share Napisano 30 Września 2008 Bardzo ładnie położony lakier.Ciekawe wnętrze.Powodzenia życze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 30 Września 2008 Share Napisano 30 Września 2008 Bardzo podoba mi się Twoje wykonanie Testarossy W pierwszej chwili myślałem, że na klapie silnika zrobił ci się jakiś garb, sprawdziłęm w swoim modelu - okazło się, że w tym miejscu jest napis. Zastanawiam się tylko czy aby słusznie postąpiłeś malując na czarno kastę na bokach za oknami Tornado pokazuje identyczny model w grupowym projekcie, dlatego nie chciałem modelu wrzucać na ten sam temat, żeby nikomu się nie mieszały moje niedoskonałości z profesjonalnie wykonanym modelem Tornada Bez przesady, a po za tym nie ukończyłem mojego Ferrari - leży spakowany w pudle Patrząc na Twój model cosik wydaje mi się, że trzeba by wyciagnąć go spowrotem na warsztat szczególnie, że zarówno farba jak i przewody wysokiego napięcia już dawno temu przyszły z Hiro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domuzyn79 Napisano 8 Października 2008 Autor Share Napisano 8 Października 2008 Dalsze prace nad modelem trwają. Zrobiłem już zawieszeni w autku a teraz intensywnie pracuję nad silnikiem i kilkoma dodatkami. Oto wyniki moich prac: Kable wysokiego napięcia: Kolektory ssące i zamontowane w nich wtryski i instalacja paliwowa: Silnik jeszcze nie w całości: Pozdrawiam SALUT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 8 Października 2008 Share Napisano 8 Października 2008 Ok, zdjęcia prawdziwego silnika już mamy teraz wstaw te od modelu Piękna robota. Nie moge się doczekać następnych prac Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 8 Października 2008 Share Napisano 8 Października 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domuzyn79 Napisano 15 Października 2008 Autor Share Napisano 15 Października 2008 Dalszy ciąg prac nad modelem Postanowiłem zrobić w moim autku pasy trochę z tym powalczyłem i oto jaki efekt wyszedł))) Elementy użyte : Modelowanie pasów: Po zamontowaniu: Teraz przechodzę do ukończonej budy Plastry na tylnej klapie są w tym momencie niezbędne, ponieważ klapa jest otwierana i nie chciałem ryzykować jej oderwania w czasie manewrów z budą Teraz silniczek, jeszcze nie kompletny i tylko przymierzanie: Jak widać, jakoś mi to wyszło Wnętrze wkleiłem w budę: Teraz pracuję jeszcze nad kilkoma szczegółami. Lusterka będą już na końcu przyklejone jak podłącze budę z podłogą modelu. SALUT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 Oj piękna maszynka szykuje się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 Co tu dużo mówić - wszystko zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi