slamacek Napisano 3 Kwietnia 2024 Napisano 3 Kwietnia 2024 Skoro trafiłem go na eBayu za 31 dolarów i dopiero co do mnie dojechał (wczoraj), to grzechem byłoby zostawienie go w szafie. Niespieszny warsztat cysterny wraz z ciężarówką i gazikiem Kurogane (a może jeszcze motorem) do podglądania na pojazdach wojskowych. Tenże Nick tutaj. Prawdopodobnie prosto z pudła, chyba tylko lufy karabinów dostanie wytoczone bo trochę ich się w szafie ostatnio zebrało. Mam też gdzieś jeszcze żywiczną kabinę, ale czy wstawiać ją do tego modelu zadecyduję później. Na razie grzebię w książkach Cytuj
Marek K Napisano 3 Kwietnia 2024 Napisano 3 Kwietnia 2024 Nie wstawienie żywicy to taki sam grzech modelarski jak brak nitowania od skali 1/48 . Model ładnie się składa , żywica pasuje dobrze. POWODZENIA. Cytuj
slamacek Napisano 6 Kwietnia 2024 Autor Napisano 6 Kwietnia 2024 (edytowane) Się Hasegawa nie postarała - pięć pozostałości do usunięcia na na jednej burcie, sześć na drugiej kokpit żywiczny zostaje na drugiego Toryu, nitowanie w planach Edytowane 6 Kwietnia 2024 przez slamacek Cytuj
slamacek Napisano 13 Kwietnia 2024 Autor Napisano 13 Kwietnia 2024 Chwalić się nie mam czym. Mało czasu, naprawdę mało, raptem trochę przy kabinie posiedziałem, a jeszcze trochę przy niej pracy mnie czeka… Ale jest drugi Toryu, siądę do niego (bo jak wiadomo parami może będzie szybciej) od środy. i pytanie do Was - może ktoś ma niepotrzebną ramkę X (to zamkniete oszklenie kabiny tylnego strzelca), które Hasegawa dołożyła do modelu w barwach kotnictwa Mandżurii i wersji kamikaze (numery 07315, 09858 i 09909). Kupię, pożyczę, wymienię… Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi