duju69 Napisano 10 Kwietnia Share Napisano 10 Kwietnia Witam Chcę zaprezentować model samolotu F-105G Thunderchief 1/48 Hobby boss, który wykonałem po większej ( 8 lat ) przerwie od modelarstwa. Model wykonałem prostu z pudła, dokupiłem jedyne maski Montexu do oszklenia kabiny oraz kół. Niestety po takiej przerwie wiele umiejętności wycieka z głowy, i trzeba się uczyć na nowo, przynajmniej w moim przypadku. Więc założeniem tego modelu było wykonaniem możliwie jak najprościej aby pewne umiejętności przećwiczyć na nowo. I tak na przykład jak bardzo lubię wykonywać kokpit samolotu, tak tu zdecydowałem się zamknąć owiewkę ponieważ samo wnętrze jest wykonane najprościej jak się da, wykorzystałem na przykład kalki na instrumenty czego nigdy nie robię. Nie przywiązywałem też szczególnej wago do samej merytoryki samego samolotu czy mniejszych szczegółów, więc pewnie można sporo znaleźć błędów w samym wykonaniu. Zdjęcia mogłyby być lepsze, ale z powodu braku funduszy musiałem sklecić na szybko miejsce do fotografii, więc na razie muszę takie wystarczyć. Zapraszam do komentowania. W najbliższej przyszłości zaprezentuję również dwa modele które wykonałem te 8 lat temu, i które jeszcze nigdzie nie zostały pokazane. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 10 Kwietnia Share Napisano 10 Kwietnia Będzie zaraz komentarz o kratce . A tak w ogóle, to fajna robota, widać dużo pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 10 Kwietnia Share Napisano 10 Kwietnia 2 godziny temu, kelly9mm napisał: Będzie zaraz komentarz o kratce . Będzie . Duży model, plus za temat . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi