Skocz do zawartości

Cos na pake do Urala 4320

adamkijak

Rekomendowane odpowiedzi

Ok no problemo, dzialo zakupione na ebay-u (przyjdzie do mnie az z Ukrainy, hmm... jak przyjdzie).

Grzegorz, tak niesmialo zapytam czy masz moze jakies foty tegoz pojazdu lub zestawu utknietego w blocie lub jakims bajorku.

Czemu nie śmiało... Nie rób jaj... Poszukam u siebie oczywiście i przelecę sieć RU....

8c9464c6c51e6b8f.jpg

6e3e559a51271873.jpg

9dc0268ecbab1a30.jpg

5b393083ffdf83fd.jpg

3452d116bfdca8e1.jpg

d6156c55c640b5be.jpg

5420a7ad844129ac.jpg

9aef9cc5651e40bc.jpg

95d63c658c85215d.jpg

f55d6c982a10fde7.jpg

573de2c0ace3062d.jpg

2d25d3da00ecfaa4.jpg

Nie ukrywam, ze odszukanie uwalonych błotem URAL-ów nastręczy mi nieco kłopotów, bo zbieram materiały pod katem czytelności... Ale co się odwlecze to nie uciecze... Zerknę do grup dyskusyjnych...

d0c16f36d5688e28.jpg

12e3502e5e66590c.jpg

I ciekawostka...

To zdjęcie podpisałem jako MT12 100mm, ale raczej jest to 2A29 100mm...

eb37c5d5b507feae.jpg

I prawdopodobnie NSW 12,7 mm na podwoziu URAL w Iraku...

b3aeb160de6cedbf.jpg

I prawdopodobnie NSW 12,7 mm na podwoziu URAL w Iraku...

to jest fajne, powiedz coś o tym więcej, pliz:)

Niestety nie pamiętam... Hm... jedyne co kojarzę to to, ze jest to Irak i prawdopodobnie jest to Ukraińska lub Bułgarska samoróbka wykonana już w trakcie służby... Jak wpadną mi pod rękę jakieś inne zdjęcia tego typu to tez je wstawię...

peter napisał:

ale ten ukraiński to dopiero było coś Very Happy

Albo Bułgarski... Obstawiam Bułgarów ze względu na kolor kamuflażu... Pewności nie mam... Rolling Eyes

i chyba już nigdy sie nie dowiemy

chce sie poprawić: taki Hibernyt to byłoby coś

Panowie rozwiązujemy zagadkę irackiego cudaka. Odpowiedź jest na samym zdjęciu. Ów pojazd ma na drzwiach wołami wymalowany napis ICDC (Iraqi Civil Defence Coprus) oznacza to, że jest to ciężarówka irackich sił pod wezwaniem koalicji. Formacja ta powołana do życia po upadku Saddama trwała mniej więcej do powstania wywyłanego przez tzw. Armi Mahdiego wiosną 2004 r. które wymusiło przemianowanie marionetkowych sił irackich. Zatem pojazd należy do nich a kamuflaż jest wykonany zgodnie z zasadę "róbta co chceta"