adamkijak Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Czesc i czolem, mam pytanie do znajacych sie na temat rosyjskiego sprzetu. Poszukuje cos do wsadzenia na pake do Urala 4230, jakies dzialo, czy cos takiego, model jest w skali 1:35 i czy jest cos dostepnego na rynku w tej skali, co bym mogl tam wsadzic i byloby merytorycznie poprawne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Np: ZU-23-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 okonek pomysł dobry ale nie wiem czy takowe jest do dostania. Może jakiś ckm np dszk na stojaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Popieram pomysł z zsu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Kat na zdjęciu pokazałeś ZIŁ-131... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Jest (przynajmniej był) niedrogi model MTLB z tym działkiem, może ktoś robił model bez wklejania działka i mu pozostało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 (edytowane) Nio to wiem, samo zadaje sie też było pozatym na pewno był gaz 66 z zsu. Edytowane 3 Października 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Nio to wiem samo zadaje sie też było pozatym na pewno był gaz 66 z zsu A z napisami czyta lektor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 3 Października 2008 Autor Share Napisano 3 Października 2008 Witam i dzieki za podpowiedzi, zastanawialem sie tez ewentualnie nad jakims kawalkiem zelaza do ciagniecia i podlaczenia z tylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson9 Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Witam. Wlaśnie też teraz robię wersje tego Urala tylko że Alangera i na pace postawiłem DSzK pare skrzynek i troche szmat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 3 Października 2008 Autor Share Napisano 3 Października 2008 Chyba sie obejde smakiem, znalazlem Zu-23-2 ale w skali 1/72, w 1/35 to sa w zestawach z innymi pojazdami, a czy dzialo D30 122mm byloby poprawne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 D30, jak najbardziej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 4 Października 2008 Autor Share Napisano 4 Października 2008 Dzieki Grzegorz, pewnie kupie to dzialo, skoro nic innego na pake nie ma, to bedzie cholowal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 Dokladnie a na pake daj szwejow, jakies skrzynie z amunicja itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 4 Października 2008 Autor Share Napisano 4 Października 2008 Ok no problemo, dzialo zakupione na ebay-u (przyjdzie do mnie az z Ukrainy, hmm... jak przyjdzie). Grzegorz, tak niesmialo zapytam czy masz moze jakies foty tegoz pojazdu lub zestawu utknietego w blocie lub jakims bajorku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 Ok no problemo, dzialo zakupione na ebay-u (przyjdzie do mnie az z Ukrainy, hmm... jak przyjdzie).Grzegorz, tak niesmialo zapytam czy masz moze jakies foty tegoz pojazdu lub zestawu utknietego w blocie lub jakims bajorku. Czemu nie śmiało... Nie rób jaj... Poszukam u siebie oczywiście i przelecę sieć RU.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 Nie ukrywam, ze odszukanie uwalonych błotem URAL-ów nastręczy mi nieco kłopotów, bo zbieram materiały pod katem czytelności... Ale co się odwlecze to nie uciecze... Zerknę do grup dyskusyjnych... I ciekawostka... To zdjęcie podpisałem jako MT12 100mm, ale raczej jest to 2A29 100mm... I prawdopodobnie NSW 12,7 mm na podwoziu URAL w Iraku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 I prawdopodobnie NSW 12,7 mm na podwoziu URAL w Iraku... to jest fajne, powiedz coś o tym więcej, pliz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 I prawdopodobnie NSW 12,7 mm na podwoziu URAL w Iraku... to jest fajne, powiedz coś o tym więcej, pliz:) Niestety nie pamiętam... Hm... jedyne co kojarzę to to, ze jest to Irak i prawdopodobnie jest to Ukraińska lub Bułgarska samoróbka wykonana już w trakcie służby... Jak wpadną mi pod rękę jakieś inne zdjęcia tego typu to tez je wstawię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 Fajny guntruck. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 58 Armia (2008r...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 gun trucki jakoś mi sie spodobały ale ten ukraiński to dopiero było coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 ale ten ukraiński to dopiero było coś Albo Bułgarski... Obstawiam Bułgarów ze względu na kolor kamuflażu... Pewności nie mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 peter napisał: ale ten ukraiński to dopiero było coś Very Happy Albo Bułgarski... Obstawiam Bułgarów ze względu na kolor kamuflażu... Pewności nie mam... Rolling Eyes i chyba już nigdy sie nie dowiemy chce sie poprawić: taki Hibernyt to byłoby coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 Panowie rozwiązujemy zagadkę irackiego cudaka. Odpowiedź jest na samym zdjęciu. Ów pojazd ma na drzwiach wołami wymalowany napis ICDC (Iraqi Civil Defence Coprus) oznacza to, że jest to ciężarówka irackich sił pod wezwaniem koalicji. Formacja ta powołana do życia po upadku Saddama trwała mniej więcej do powstania wywyłanego przez tzw. Armi Mahdiego wiosną 2004 r. które wymusiło przemianowanie marionetkowych sił irackich. Zatem pojazd należy do nich a kamuflaż jest wykonany zgodnie z zasadę "róbta co chceta" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi