DamianPoltorak Napisano 28 Kwietnia Share Napisano 28 Kwietnia (edytowane) Witam serdecznie, Dokończyłem drugą figurkę z serii Władca Pierścieni, którą zaplanowałem. Popiersie przedstawia postać orka Uruk hai z Isengardu, armi Sarumana. Tak samo jak poprzednio, figurka bez dbałości o skalę, ok 14cm wysokości, wydruk własny. Według opisu z książki orkowie Sarumana nosili na hełmach runę "S", a na tarczach symbol białej ręki. Taką też runę naniosłem, a że tarczy nie ma to pokierowałem się filmową interpretacją Petera Jacksona i białe dłonie naniosłem na ciało. Zapraszam do komentowania Edytowane 28 Kwietnia przez DamianPoltorak 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 28 Kwietnia Share Napisano 28 Kwietnia Świetna jest! Akurat czytam LOTR w oryginale po angielsku, więc tym bardziej cieszę się ze sklejenia figurki z LOTR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krn78 Napisano 29 Kwietnia Share Napisano 29 Kwietnia Jestem pełen uznania dla obu wpisów powyżej, i pierwszego, dotyczącego świetnie pomalowanej figurki, i drugiego, że ktoś czyta Tolkiena w oryginale. Figurka zrobiona rewelacyjnie. Może też kiedyś będę tak umiał Sam Tolkien zaś.. pisał pięknym językiem, zdania przez niego konstruowane to majstersztyk i każdy przekład bardzo wiele traci. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 29 Kwietnia Share Napisano 29 Kwietnia Jest świetnie. Czy hełm był drukowany oddzielnie i nałożony na główkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPoltorak Napisano 29 Kwietnia Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2 godziny temu, zaruk napisał: Jest świetnie. Czy hełm był drukowany oddzielnie i nałożony na główkę? Niestety nie, przez co malowanie detali twarzy było udręką. Jedynie podstawka była w oddzielnym pliku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi