Woit Napisano 1 Maja Share Napisano 1 Maja (edytowane) Cześć, chciałbym zbudować model Iskry w barwach 1 Eskadry Lotnictwa Taktycznego z Mińska Mazowieckiego, czyli z syrenką na kadłubie (jak na poniższych zdjęciach). https://www.jetphotos.com/photo/299672 http://lotnictwo.net/foto.php?id=107266 W tym celu wykorzystam zestaw od Arma Hobby: TS-11 Iskra bis DF, Expert Set, nr 70010. Uzupełnię go o biżuterię od Mastera. Gdyby ktoś miał zbędne jakieś dodatkowe blaszki z zestawu Deluxe to chętnie przygarnę/odkupię: - blaszka z brzechwami/wnęką przedniego podwozia - żywiczne fotele, koła Czy ktoś z Was próbował pożenić armowy zestaw z blaszkami Parta dedykowanymi do Master Crafta? Jeśli źle zapisałem wersję w temacie tego wątku to dajcie znać proszę. Zdaje mi się, że wersja DF od D z zewnątrz różniła się głównie brakiem "bąbelka" na przodzie z prawej strony. Za wszelkie uwagi i podpowiedzi będę wdzięczny. Edytowane 1 Maja przez Woit Korekta typu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Maja Share Napisano 1 Maja 11 minut temu, Woit napisał: Jeśli źle zapisałem wersję w temacie tego wątku to dajcie znać proszę Monografia podaje, że jest to wersja DF. 12 minut temu, Woit napisał: Gdyby ktoś miał zbędne jakieś dodatkowe blaszki z zestawu Deluxe to chętnie przygarnę/odkupię: Coś na pewno miałem. Sprawdzę! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 1 Maja Autor Share Napisano 1 Maja 15 minut temu, Grzes napisał: Monografia podaje, że jest to wersja DF. Coś na pewno miałem. Sprawdzę! OK, zmieniłem na DF. Co to jest w takim razie to co w zestawie objawia się pod postacią części o numerze 23? Na w/w zdjęciach z Mińska Mazowieckiego (2004 r.) tego bąbla nie widać. Na późniejszych fotografiach z muzeum w Rogowie już występuje. Z góry dziękuję za sprawdzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Maja Share Napisano 1 Maja 3 minuty temu, Woit napisał: Co to jest w takim razie to co w zestawie objawia się pod postacią części o numerze 23? Łuskozbieracz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 1 Maja Autor Share Napisano 1 Maja 5 minut temu, Grzes napisał: Łuskozbieracz Ot "tajemnica"... dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 2 Maja Share Napisano 2 Maja blachy Parta nie pasuja do modelu Army, jakby obydwa byly w innej skali od wyposazenia srodka, po detale zewnetrzne.. zewnetrzne brzechwy zrobilem z plastiku 0,13 Fotele z Army sa ok, musisz tylko obciac " rogi" i wkleic kablaki do rozbicia kabiny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 2 Maja Autor Share Napisano 2 Maja 5 godzin temu, BRAVO112 napisał: blachy Parta nie pasuja do modelu Army, jakby obydwa byly w innej skali od wyposazenia srodka, po detale zewnetrzne.. zewnetrzne brzechwy zrobilem z plastiku 0,13 Fotele z Army sa ok, musisz tylko obciac " rogi" i wkleic kablaki do rozbicia kabiny.. Dzięki @BRAVO112, co do blach to potwierdziłeś moje przypuszczenia. Praktycznie i tak w rachubę wchodziłby jedynie exterior... Cóż może @Grzesznajdzie coś zbędnego w swoich zasobach to nie będę musiał kombinować. Pisząc o fotelach masz na myśli elementy z ramek czy żywiczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 2 Maja Share Napisano 2 Maja ja robilem z ramek ( wyszly jak wyszly - widac na zdjeciu ) ale w zamknietej kabinie i tak niewiele widac dodatkowo dalem Marsy2 jako druk 3D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Maja Share Napisano 2 Maja No niestety, nic nie znalazłem. Musiałem to już komuś oddać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 2 Maja Autor Share Napisano 2 Maja 2 godziny temu, Grzes napisał: No niestety, nic nie znalazłem. Musiałem to już komuś oddać. OK, dziękuję za wiadomość. Coś tam może wymyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 4 Maja Autor Share Napisano 4 Maja Poszukiwania dodatków trwają... Tymczasem ruszyłem to co można (kokpit) i co należy (zapadliska). BTW - kiedyś na stronie Army był plik do ściągnięcia z brakującymi liniami podziału. Ktoś go sobie może zapisał? https://armahobbynews.pl/blog/2015/11/17/ts-11-iskra-uwagi-wypraskach-o-montazu/ Cytat (...)Innym niedociągnięciami są za grube niektóre kołki pozycjonujące, jeden panel inspekcyjny za dużo, brak kilku linii podziału blach oraz brak punktów pozycjonujących anteny na spodzie kadłuba.(...) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 4 Maja Share Napisano 4 Maja tutaj na forum byl plik zdjec z miejscami do poprawienia w modelu Army 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 4 Maja Autor Share Napisano 4 Maja 4 godziny temu, BRAVO112 napisał: tutaj na forum byl plik zdjec z miejscami do poprawienia w modelu Army Masz na myśli foty z zapadliskami czy coś więcej? Może pamiętasz gdzie to było bo forum jest trochę obszerne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 5 Maja Autor Share Napisano 5 Maja Wkleiłem blaszki do kokpitu i stworzyłem wnękę przedniego podwozia, tak na czuja, więc nie bijcie, że mało merytorycznie. Wydaje mi się, że jednak i tak jest lepiej niż miałaby tam ziać czarna dziura. Zacząłem również malunki kokpitu. Pytanko jest. Wnękę przedniego podwozia malujemy także FS36320? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Maja Share Napisano 6 Maja 16 godzin temu, Woit napisał: Wnękę przedniego podwozia malujemy także FS36320? Rzut oka do wnęki... Ale ja bym się aż tak kolorystycznie nad nią nie rozwodził... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 6 Maja Autor Share Napisano 6 Maja Takie podpowiedzi lubię Zobaczymy czy coś się nadzieję w tej materii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Maja Share Napisano 6 Maja 33 minuty temu, Woit napisał: Takie podpowiedzi lubię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi