szymond Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 Model jak w temcie. To mój pierwszy model na forum więc każdą krytyke przyjmę z pokorą. Z góry dzięki za cenne uwagi. Miłego oglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sablazo Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 (edytowane) Mi się tam podoba ^^ tylko błotniki z przodu ubrudzone (?) niefajnie, a na dole przy prawym coś Ci się rozlało. I te szkrzynki (?) malowane na brązowo mógłbyś poprawić. Edytowane 5 Października 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł94 Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 Trochę jaskrawy kolorek, ale model porządnie zrobiony. Trochę mało brudzingu i kurzu, ale jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 świeci się jak psu .... wiecie co więcej kurzu w końcu to pustynny czołg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymond Napisano 5 Października 2008 Autor Share Napisano 5 Października 2008 NO macie racje z tym kurzem ale to byly takie proby z brudzeniem i przetarciami bo nigdy wczesniej tego nie robilem. wiec wyszlo jak wyszlo Dzieki za uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 Fajny model, właśnie też robię czołg DAK, ale Pz. III. Mam ten sam problem z tym świeceniem. Co do brudzenia, to fakt, można by było go trochę bardziej zakurzyć, ja używam pigmentu Talen Sand P21, kolor idealny ziemi w Libii (byłem tam) i widziałem dwa wraki czołgów. Mam jeszcze jedną uwagę, Niemcy nie używali tego koloru farby maskującej na pustyni, powinieneś użyć 4789 Sandgelb (Afrika Korps) firmy Model Master (Acryl) lub 4673 Wood, praktycznie nie ma różnicy - powaga ( http://czolg.blox.pl/2008/10/Dobor-farb-Panzerwaffe-1933-1943-r.html). Co jeszcze, jak będziesz robił otarcia farby, to spod spodu może być widoczny kolor 4795 Panzer Schwarzgrau, ponieważ czołgi były przemalowywane na miejscu. No i to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 Według mnie piaskowy dużo za jasny, najbardziej świecą się koła i działka bo czarne są wiec widać! Popraw to, przydałby się porządny wash, wash i jeszcze raz wash no i obicia... Myślę że w modelarstwie idziesz w dobrym kierunku, ćwicz, sklejaj, maluj jak najwięcej a Twoje modele będą coraz lepsze Też mam ten model nowiuśki, w pudełku i do tej pory gdzieś tam w głowie się zastanawiam jak go pomalować, czy też na pustynny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Mi sie podoba ogółem oceniam 8/10.Poprawil bym skrzynki zmatowil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiub Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Model fajny, czysto sklejony.Przyłączam się do przedmówców wash potrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Jesli chodzi o kurzenie to polecam taka mgielke z areo czyli: Kolor bazowy + duzo rozcienczalnika. Ta mieszanka na kola i gaski, model stanie sie matowy, szczegolnie kola ktore tak swieca i sa az za czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 jest dobrze,idziesz w dobrym kierunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi