Thalgonis Napisano 21 Sierpnia Share Napisano 21 Sierpnia Czółko, jak, a raczej czym, impregnujecie balsę? Balsa jest miękka, szybko wchłania cokolwiek się na psika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 21 Sierpnia Share Napisano 21 Sierpnia Ja mam takie coś, tu akurat kolor sosny ale są różne OcCre 19212 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano 22 Sierpnia Share Napisano 22 Sierpnia Lakierem bezbarwnym. Świetnie spisuje się również sidoluks 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziu_82 Napisano 22 Sierpnia Share Napisano 22 Sierpnia Potwierdzam - lakierem bezbarwnym. Przy czym ja to robię w ten sposób, że po pryśnięciu pierwszej cienkiej warstwy lakieru zostawiam ją do wyschnięcia, a następnie szlifuję lekko papierem ściernym. To częściowo zamyka pory drewna i skutkuje, że materiał jest mniej chłonny przy kolejnych warstwach. I kolejne warstwy lepiej mi się kładą i da się uzyskać lepszy połysk, bez takiego „jeżenia” się elementów drewnianych. Co do samego lakieru, to ja kiedyś stosowałem Hartzlaka, bo mi po prostu został po lakierowaniu parkietu w domu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano 22 Sierpnia Share Napisano 22 Sierpnia Godzinę temu, radziu_82 napisał: po pryśnięciu pierwszej cienkiej warstwy lakieru zostawiam ją do wyschnięcia, a następnie szlifuję lekko papierem ściernym. To częściowo zamyka pory drewna i skutkuje, że materiał jest mniej chłonny przy kolejnych warstwach. I kolejne warstwy lepiej mi się kładą i da się uzyskać lepszy połysk, bez takiego „jeżenia” się elementów drewnianych. dokłądnie w ten sposób powinno się to robić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi