misiek14pl Napisano 7 Grudnia 2008 Napisano 7 Grudnia 2008 witam, niestety musze dać taką ocene na jaką ten model zasłużył 2/10 pozdrawiam Cytuj
Bodzio Napisano 7 Grudnia 2008 Napisano 7 Grudnia 2008 Szczerze mówiąc to sknociłeś trochę ten model Ale należy też powiedzieć że bardzo dobrze postąpiłeś,malując Golfa . Malując tak czy inaczej człowiek w końcu się czegoś uczy . Miejmy nadzieje że przy następnym modelu się bardziej postarasz Pozdrawiam. Cytuj
wuen Napisano 7 Grudnia 2008 Napisano 7 Grudnia 2008 Wygląda to jak praca niewidomego, którym kieruje ktoś z boku mówiąc " w lewo, teraz ciut w prawo..." itp. Wiem, że każdy kiedyś zaczyna ale to co tutaj zobaczyłem to tzw. masakra Szkoda, że najpierw nie poczytałeś jak to robią inni a potem nie zmyłeś farby i nie zacząłeś od nowa Widzę jedyną fajną rzecz - tylny zderzak jakby się świecił - czyżbyś go nie malował tylko wkleiłeś taki jaki był w pudełku ? Cytuj
albert091283 Napisano 7 Grudnia 2008 Napisano 7 Grudnia 2008 W zimowym konkursie zdobył byś nagrodę publicznosci za odstresowanie. Szkoda że nie istnieje tutaj dział osobliwaści. Następny będzie lepszy. Pozdrawiam Cytuj
PiQ Napisano 8 Grudnia 2008 Napisano 8 Grudnia 2008 Dalej oceniajcie 0-10 Przykro mi ale 1 za to (ze model jest w jedym kawałku). Nie wiem czy nie lepiej by było gdybyś modelu nie malował tylko tak go poskladał jak jest w pudle......... Ale nie zrażaj sie moja ocena - nastepny Twoj model moze bedzie lepiej wykonany Cytuj
mzmichal Napisano 8 Grudnia 2008 Napisano 8 Grudnia 2008 Ja bym na twoim miejscu jeszcze raz przemalował go. Wyczyściłbym Cleanluxem, lub DOT3. I ponownie pomalował, ale SPRAYEM. Nie baw się w linie podziału!!!!!!!!!!!! Ja dałbym 2.5/10, za chęci i za poskładanie modelu. Cytuj
paffko Napisano 8 Grudnia 2008 Napisano 8 Grudnia 2008 Fajnie, że model trzyma się w kupie, natomiast malowanie to porażka. Niestety. Pracuj, następny model pomaluj sprayem, na pewno będzie lepiej. Pozdrawiam Cytuj
5476 Napisano 8 Grudnia 2008 Autor Napisano 8 Grudnia 2008 Ja bym na twoim miejscu jeszcze raz przemalował go. Wyczyściłbym Cleanluxem, lub DOT3. I ponownie pomalował, ale SPRAYEM.Nie baw się w linie podziału!!!!!!!!!!!! Ja dałbym 2.5/10, za chęci i za poskładanie modelu. Z tego co widze każdy model na tym forum ma linie podziału? To mam nie robic??? Cytuj
albert091283 Napisano 8 Grudnia 2008 Napisano 8 Grudnia 2008 bym na twoim miejscu jeszcze raz przemalował go. Wyczyściłbym Cleanluxem, lub DOT3. I ponownie pomalował, ale SPRAYEM. Nie baw się w linie podziału!!!!!!!!!!!! Temat zmycia farby był poruszony w trakcie budowy kiedy jeszcze model nie był poskładany do kupy. Ale spełzneło na niczym!!! A szkoda taki fajny model. Cytuj
ccrriiss Napisano 8 Grudnia 2008 Napisano 8 Grudnia 2008 Ja bym na twoim miejscu jeszcze raz przemalował go. Wyczyściłbym Cleanluxem, lub DOT3. I ponownie pomalował, ale SPRAYEM.Nie baw się w linie podziału!!!!!!!!!!!! Ja dałbym 2.5/10, za chęci i za poskładanie modelu. Z tego co widze każdy model na tym forum ma linie podziału? To mam nie robic??? Linie podziału możesz zrobić ale jak będziesz miał więcej doświadczenia w tym temacie. A teraz tak jak piszą koledzy kasta do DOT-a 3,kup sobie sprej i pomaluj model jeszcze raz Cytuj
Pafica Napisano 8 Grudnia 2008 Napisano 8 Grudnia 2008 Jaaa..taaaaaki wielgachny model i tak pomalowany...ludzie oczy figurkom w 72 ładnie malują, a ty listew bocznych równo nie umiesz pomalować?? No wybacz, to już jest dla mnie zwykłe nichlujstwo..... Cytuj
albert091283 Napisano 8 Grudnia 2008 Napisano 8 Grudnia 2008 Jaaa..taaaaaki wielgachny model i tak pomalowany...ludzie oczy figurkom w 72 ładnie malują, a ty listew bocznych równo nie umiesz pomalować?? No wybacz, to już jest dla mnie zwykłe nichlujstwo..... Wiesz człowiek się uczy I nie można wymagać od razu perfekcji, ale jeżeli nie słucha rad bardziej doświadczonych modelarzy to zupełnie inna sprawa. Cytuj
jonnym Napisano 9 Grudnia 2008 Napisano 9 Grudnia 2008 Hmmm... 5476 nie wiem co powiedziec na to co zrobiłes. Rozumiem ze to drugi Twoj model ale naprawde nikogo nie chcesz słuchac i nie wiem czemu. Jak ja czegos nie wiem to pytam, pokazuje i tu naprawde nikt krzywdy ci nie zrobi. Mało mam czasu na modele ale codziennie forum przegladam bo kazdy cos nowego i ciekawego pokaze. Zobacz relacje mzmichal golfa II- czy nie widzisz roznicy? Dam ci rade- zostaw golfa bo nic juz z niego nie bedzie i wez cos innego...NAJPIERW PYTAJ A POTEM ZROB TAK JAK CI CHŁOPAKI RADZĄ I NAPEWNO BEDZIE ŁADNIE... (aaa podkład w malowaniu to podstawa).Pozdrawiam i zycze powodzenia. Cytuj
5476 Napisano 9 Grudnia 2008 Autor Napisano 9 Grudnia 2008 Hmmm... 5476 nie wiem co powiedziec na to co zrobiłes. Rozumiem ze to drugi Twoj model ale naprawde nikogo nie chcesz słuchac i nie wiem czemu. Jak ja czegos nie wiem to pytam, pokazuje i tu naprawde nikt krzywdy ci nie zrobi. Mało mam czasu na modele ale codziennie forum przegladam bo kazdy cos nowego i ciekawego pokaze. Zobacz relacje mzmichal golfa II- czy nie widzisz roznicy? Dam ci rade- zostaw golfa bo nic juz z niego nie bedzie i wez cos innego...NAJPIERW PYTAJ A POTEM ZROB TAK JAK CI CHŁOPAKI RADZĄ I NAPEWNO BEDZIE ŁADNIE...(aaa podkład w malowaniu to podstawa).Pozdrawiam i zycze powodzenia. Pisałem już wcześniej że nie chce tego modelu już tykać. Może jeżeli za pare lat, będe miał do tego sprzęt (aerograf, itp) To go zrobie od nowa, a teraz go zostawiam tak jak jest i nie długo kupuje kolejny model, i to jakiś tani... Bo niestety jeszcze nie jestem na tyle bogaty żeby kupować modele po 100 zł.. Cytuj
albert091283 Napisano 9 Grudnia 2008 Napisano 9 Grudnia 2008 niestety jeszcze nie jestem na tyle bogaty żeby kupować modele po 100 zł.. Każdy zaczynał od tanich modeli, ale czasami doświadczeni modelarze tez wracają do taniochy, bo z tego tez można cuda zrobić wystarczy chcieć, pytać I słuchać rad innych przede wszystkim aż w koncu wypracujesz w sobie swój własny niepowtarzalny styl. Ja mogę życzyć ci na początek jedynie powodzenia, bo na tym jednym modelu świat się nie kończy a z każdym następnym będzie tylko lepiej. Cytuj
5476 Napisano 3 Stycznia 2009 Autor Napisano 3 Stycznia 2009 http://www.allegro.pl/search.php?string=podk%C5%82ad&from_showcat=1&category=1061&country=1&category=26958 Który podkład z tych wybrać do modelu fujimi, bo pierwszy raz będe używał podkładów i nie wiem co oznaczają te wymiary 500, 1000 czy 2000... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi