Domek_Falx Napisano 6 Października Autor Share Napisano 6 Października 40 minut temu, push-up78 napisał: Spoko nie wymyślam sobie nazw.Tak tylko może to taka maniera z nazwami olejnych farb ale sam używam tychże odcieni i sobie chwalę.Jest tego więcej.Ale ok nie mądrze się .Rób po swojemu skoro masz wiedze w księdze malowania figurek to nie będę nic więcej doradzał.Tam w sumie masz wyłuszczone co i jak.Nie pytam nie zabieram głosu, maluj chwal się postępami. Tak się tylko zdziwiłem nazwami, bo w akrylach są typu: skin tone, dark skin, basalt grey, vermillon... no dobra też są dziwne XD. Co do książki to wspieram się, ale jakoś nie potrafię współgrać z tym co tam jest napisane (być może dla tego, że nie korzystam z tych samych farb co w książce, być może dlatego, że jest po angielsku i są tam terminy, których nie rozumiem a tłumaczenie tych obszernych opisów było by bardzo żmudne, a może po prostu nie potrafię się do tego dostosować). Absolutnie nie uważam, że się mądrzysz, lubię korzystać z wiedzy bardziej doświadczonych ode mnie, i chętnie słucham. Jeżeli moje wypowiedzi zabrzmiały zbyt sarkastycznie, przemądrzale czy w jakiś inny sposób urażająco to przepraszam, nie miały tak zabrzmieć. Wracając do samego modelu... Obecnie zrobiłem czerwoną tunikę i przyciemniłem jaskrawy czerwony, kolorem niebieskim (w ciemniejszych miejscach) i wyszedł mi przyjemny hmm.. burgundowy? (nie jestem dobry w kolorach XD), już czuje problem przy "Lorice", zmieszałem kolor aluminium i "naturalnej stali" by uzyskać w miarę jasny metal, ale nie wiem czy cieniować metalizery tak jak zwykłą farbę czyli po prostu silnie rozcieńczając. Do twarzy jeszcze wrócę oczywiście, a zdjęcia wrzucę jutro jeżeli Cię to interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cieciwa Napisano 7 Października Share Napisano 7 Października No dobra już dawno się zgubiłem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domek_Falx Napisano 7 Października Autor Share Napisano 7 Października 16 godzin temu, cieciwa napisał: No dobra już dawno się zgubiłem ... To od początku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cieciwa Napisano 7 Października Share Napisano 7 Października Pewnie trzeba będzie Choć może być ciężko ... pewnie sporo spraw stanie się bardziej zrozumiałą jak sam zacznę malować ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domek_Falx Napisano 8 Października Autor Share Napisano 8 Października Mała aktualizacja, gdyż mam mało czasu ostatnio. Trochę przystopowałem z twarzą i przeszedłem do tuniki. Wybór padł na standardową czerwień (70.909. vermillion) przyciemnianą kolorem niebieskim (70.925 blue) w miejscach zagłębień materiału czy bardziej schowanych pod "loricą segmentatą" (eleganckie spolszczenie łacińskich nazw :D). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cieciwa Napisano 8 Października Share Napisano 8 Października Hmmmm.... Przeglądnąłem to co zaprezentowałeś od początku do teraz. Oglądnąłem filmiki z malowania twarzy... Potem popatrzyłem na głowę jaką ja mam i uznałem, że nie będę jej malował. Zostanie mi do pomalowania korpus. Można powiedzieć że stchórzyłem, ale trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cieciwa Napisano 11 Października Share Napisano 11 Października Pytanie niezupełnie związane z malowaniem .... Co to za "ustrojstwo" w którym masz zamocowaną na początku głowę legionisty a na ostatnim zdjęciu korpus? I pytanie drugie, ale to już chyba bardziej do osób tworzących figurki od podstaw: Czego się używa, żeby manewrować głową z figurki 180mm? Jakiegoś specjalnego statywu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domek_Falx Napisano 13 Października Autor Share Napisano 13 Października To statywik wraz z giętarką do foto trawionych elementów firmy Ustar model UA-90633. Zaraz wrzucę przy okazji zdjęcia Legionisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 13 Października Share Napisano 13 Października Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domek_Falx Napisano 13 Października Autor Share Napisano 13 Października Teraz, _OldMan_ napisał: O dokładnie, 155zł na ali. Całkiem spoko opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domek_Falx Napisano 13 Października Autor Share Napisano 13 Października Dorzucam resztę z prac nad głową. Kierując się podpowiedziami Push-up78 zrobiłem wash w podobnym kolorze, który zasugerował. Wszystkie załączone tutaj zdjęcia są wyciętymi klatkami z filmu, ponieważ po prostu zapomniałem robić zdjęcia... 1 i 2 to różnica przed i po w miejscu ucha. 3 i 4 to "zawashowana" broda. Wszystkie zdjęcia "po" to jeszcze na wilgotnej miksturze. Możliwe, że jeszcze później wrzucę zdjęcia, ale to późno. Etap twarzy zamykam, bo nie chce przedobrzyć, i tak osiągnąłem znacznie więcej niż chciałem na początku! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi