zbyneck Napisano 24 Października 2008 Napisano 24 Października 2008 Witam,model składa się z siedemdziesięciu sześciu części z jasno szarego plastiku.Co mnie mile zaskoczyło to fakt że są one bez nadlewek,śladów wypychaczy,jestem ciekaw czy ze spasowaniem części sprawa wygląda podobnie... Pudło: części: Pozdrawiam Cytuj
Peter_D Napisano 24 Października 2008 Napisano 24 Października 2008 Przelicytowałeś mnie z tą aukcją...draniu ;) Ale spoko, bo ja sam mam ten model już od ponad 10 lat Tak czy inaczej, czy byłbyś skłonny napisać bardziej obszerną recenzję i wstawić ja razem ze zdjęciami na www.galaxykits.com? Będę wdzięczny. Gdybym miał model w częściach to zrobiłbym to samemu, ale niestety nie dam rady. Pozdrawiam Piotrek Cytuj
gulus Napisano 24 Października 2008 Napisano 24 Października 2008 Spasowanie części jest całkiem fajne. W sumie najbardziej nie podobało mi się, podczas sklejania, twardość plastiku. Ciężko mi się obrabiało części. Cytuj
Beuzebub Napisano 24 Października 2008 Napisano 24 Października 2008 z którego roku jest tan model ??? Cytuj
zbyneck Napisano 24 Października 2008 Autor Napisano 24 Października 2008 Peter_D napisał Przelicytowałeś mnie z tą aukcją...draniu ;) SORKI Gulus,rzeczywiście części są wykonane z dość grubego plastiku,ale to w końcu transporter opancerzony z którego roku jest tan model ??? Na pudle i instrukcji napisane jest ze z 1983 roku... Cytuj
Peter_D Napisano 27 Października 2008 Napisano 27 Października 2008 Tak, wtedy były pierwsze odlewy, ale nie wiem czy nie było trochę później reedycji. Znaczy nie myślę o tej z 2005 roku. Cytuj
marcinfire Napisano 27 Października 2008 Napisano 27 Października 2008 Model generalnie miło mi się kleiło, było to jakieś... o kurde 18 lat temu , generalnie trzeba się jedynie zastanowić nad sposobem mocowania "głowy" czyli pokładu dla obsługi-"pilotów" tego ustrojstwa. oprócz przegubu jest takie "coś" z haczykiem i całość czyli przegub z "głową" montuje się do korpusu za pomocą gumki recepturki, dzięki temu możemy ustawić sobie "głowę" pod dowolnie interesującym nas położeniem. Niestety tego typu elementy a'la recepturka mają dosyć słabą trwałość i po jakimś czasie... kruszeje i szlag trafia łączenie, wtedy albo damy radę jakimś sposobem upchnąć kolejną, co łatwe nie jest, albo pozostaje montaż na stałe... Cytuj
Peter_D Napisano 29 Października 2008 Napisano 29 Października 2008 Co do tej gumki to ja zastąpiłem ją chyba dętką od roweru właśnie z 15 lat temu... Trzyma do dziś...jak szalona ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi