Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,model składa się z siedemdziesięciu sześciu części z jasno szarego plastiku.Co mnie mile zaskoczyło to fakt że są one bez nadlewek,śladów wypychaczy,jestem ciekaw czy ze spasowaniem części sprawa wygląda podobnie...

Pudło:

c853171367c2de58.jpg

części:

cc18a619113da90b.jpg

64de09aea7488b72.jpg

7402b180dcb49edd.jpg

85e88c368dd9931d.jpg

a4e90b47257e7bb2.jpg

48734f727133ba79.jpg

Pozdrawiam

Napisano

Przelicytowałeś mnie z tą aukcją...draniu ;)

Ale spoko, bo ja sam mam ten model już od ponad 10 lat

Tak czy inaczej, czy byłbyś skłonny napisać bardziej obszerną recenzję i wstawić ja razem ze zdjęciami na www.galaxykits.com?

Będę wdzięczny. Gdybym miał model w częściach to zrobiłbym to samemu, ale niestety nie dam rady.

Pozdrawiam

Piotrek

Napisano

Spasowanie części jest całkiem fajne. W sumie najbardziej nie podobało mi się, podczas sklejania, twardość plastiku. Ciężko mi się obrabiało części.

Napisano

Peter_D napisał

Przelicytowałeś mnie z tą aukcją...draniu ;)

SORKI

Gulus,rzeczywiście części są wykonane z dość grubego plastiku,ale to w końcu transporter opancerzony

z którego roku jest tan model ???

Na pudle i instrukcji napisane jest ze z 1983 roku...

Napisano

Model generalnie miło mi się kleiło, było to jakieś... o kurde 18 lat temu , generalnie trzeba się jedynie zastanowić nad sposobem mocowania "głowy" czyli pokładu dla obsługi-"pilotów" tego ustrojstwa. oprócz przegubu jest takie "coś" z haczykiem i całość czyli przegub z "głową" montuje się do korpusu za pomocą gumki recepturki, dzięki temu możemy ustawić sobie "głowę" pod dowolnie interesującym nas położeniem. Niestety tego typu elementy a'la recepturka mają dosyć słabą trwałość i po jakimś czasie... kruszeje i szlag trafia łączenie, wtedy albo damy radę jakimś sposobem upchnąć kolejną, co łatwe nie jest, albo pozostaje montaż na stałe...