ZIO BY NAITT Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 Przedstawiam wam mojego najświeższego a zarazem przedostatniego Albatrosa , gdyż do ukończenia "Polskiej Serii" brakuje mi tylko D.Va . Być może w przyszłości skuszę się jeszcze na Oef. D.III z 7EM , kto wie ... Wydaje mi się że model jest ukończony , ale na pewno koledzy coś znajdą ... A z tego będzie D.Va : PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 Po staremu. Już standard - bardzo fajny. Mógłbyś napisać jak brudzisz te kółeczka? Czym, jak nakładasz, czym ścierasz. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 łooo stary, tym drewienkiem to mnie zaginasz, ale jakoś może go pobrudzić troche? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 25 Października 2008 Autor Share Napisano 25 Października 2008 Pobrudzić Przecież on jest brudny - silnik , okapotowanie silnika , podwozie , dolne powierzchnie skrzydeł ... Po prostu jest to wyremontowany Alb. D.III ze SL Ławica , a nie P-40 po kampanii na Guadalcanal Brud na kołach to suche pastele wcierane krótko obciętym pędzelkiem a następnie przetarte lekko zwilżonym patyczkiem kosmetycznym . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 fakt, była 22 i już wzrok odmawiał posłuszeństwa :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bossski Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 ZIO, już mi te Twoje udane szmatopłaty bokiem wychodzą, strzeliłbyś jakiego Wellingtona albo inne cudo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 25 Października 2008 Autor Share Napisano 25 Października 2008 Wellington też szmatopłat W przyszłym roku planuję popełnić Mk.Ic z MPMu + kilo żywicy z CMK , więc spoko luzik PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 Brud na kołach to suche pastele wcierane krótko obciętym pędzelkiem a następnie przetarte lekko zwilżonym patyczkiem kosmetycznym . Zainwestuje chyba w te pastele ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 Witam! Gratuluję fajnego Albatrosa, ładnie prezentuj się taki brudnawy. Skoro ten aparat jest z Ławicy, to może latał na nim Janusz Meissner? Ciekawe ileż to już masz tych Albatrosów? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 25 Października 2008 Autor Share Napisano 25 Października 2008 No więc : - Alb. D.II - Alb. D.III OAW wczesny - Alb. D.III OAW późny - Oef. D.III b.53 - Oef. D.III b.253 - Alb. D.V - Alb. D.Va - robi się PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LEOPARD1974 Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 Piękny,te drewno po prostu powala,bardzo ładnie wyszedl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 Bardzo fajnie , tylko jest jedno "ale". Jak już sklejasz rodeniaki- albatrosy z zamkniętymi oczami, to ci się nagle kończą I co ty , biedaku ,teraz zrobisz ? Może łupnij sobie jeszcze Alb W4 w jakimś fikcyjnym malowaniu z Helu na przykład? Gratulacje, no i pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 No więc : - Alb. D.II - Alb. D.III OAW wczesny - Alb. D.III OAW późny - Oef. D.III b.53 - Oef. D.III b.253 - Alb. D.V - Alb. D.Va - robi się Pokażesz kiedyś swoje wszystkie szmatopłaty na jednym zdjęciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 26 Października 2008 Autor Share Napisano 26 Października 2008 Czemu nie , może kiedyś zrobię zdjęcie grupowe . Faktem że lepię swojego ostatniego myśliwskiego Albatrosa specjalnie się nie martwię - zostało mi jeszcze kilka maszyn dwumiejscowych z tej wytwórni . W kwestii samych myśliwców też mam jeszcze w czym wybierać - maszyny SPADa , późne Nieuporty , Ansaldo Balilla ... - jakoś sobie dam radę PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi