Skocz do zawartości

M1A2 Abrams TUSK II, 1:35, RMF-5004

copycat

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejny rozgrzebany, nie pomalowany, na etapie kiedy bym z chęcią do kosza go wrzucił. Robię go już prawie rok, brak czasu. Sam model męczy, ma fajne detale, ale przesunięcie form, choć minimalne to 2/3 dodatkowej roboty. Fajne jest to, że ma gąsienice z pojedyńczych ogniwek.

Ale odkrycie Ali i bambetle za pół darmo, widzę światełko w tunelu. Wszystkiego jest tyle, że coś tam zostanie do Bradleya.

IMG_0375.JPG.5706201f8a0d73b178c2a17c4b842244.JPG

IMG_0374.JPG.e627d445692cc0266c9afa9c340eb9fa.JPG

Mam nadzieję, że kolejna aktualizacji nie za rok.

• Like 4

Godzinę temu, copycat napisał:

Kolejny rozgrzebany, nie pomalowany, na etapie kiedy bym z chęcią do kosza go wrzucił. Robię go już prawie rok, brak czasu. Sam model męczy, ma fajne detale, ale przesunięcie form, choć minimalne to 2/3 dodatkowej roboty. Fajne jest to, że ma gąsienice z pojedyńczych ogniwek.

Ale odkrycie Ali i bambetle za pół darmo, widzę światełko w tunelu. Wszystkiego jest tyle, że coś tam zostanie do Bradleya.

IMG_0375.JPG.5706201f8a0d73b178c2a17c4b842244.JPG

IMG_0374.JPG.e627d445692cc0266c9afa9c340eb9fa.JPG

Mam nadzieję, że kolejna aktualizacji nie za rok.

Czy to te same, które wysyłają na Ukrainę?🇺🇦

Godzinę temu, VirtuWeb napisał:

To jest inna wersja , główna różnica to taka iż model to wersja M1A2 Abrams z wyposażeniem TUSK II a w Ukrainie walczą pojazdy wersji M1A1 SA Abrams

Edytowane przez bulik58

9 godzin temu, bulik58 napisał:

Co masz na myśli pisząc o M1A1 SA w wersji  Ukr?

Specjalnie przygotowany dla Ukrainy pakiet dotyczący m.in. wyposaženia czołgu. Ukraińcy dostają starsze wersje elektroniki, która w razie przechwycenia przez orków nie pomoże im w poznaniu aktualnych technologii NATO. Dlatego nie dostają sprzętu z natowskimi środkami komunikacji.

Generalnie polecam artykuły Damiana Ratki z Defence24, faktycznego znawcy broni pancernej.

12 godzin temu, VirtuWeb napisał:

Z pudła można zrobić 3 wersje Abramsa w tym M1A1, ale na ile to Abrams z Ukrainy, to nie powiem. Lepiej już kupić dedykowany model. Ja robię Irak 2008

Jak wyglądają traki w tym modelu, w modelu M1150 ABV to jest tragedia , każdy prawie trak do szpachlowania podobnie jak wiele innych miejsc, szereg uproszczeń i nie zgodności z oryginałem. Jak szybko otworzyłem tak jeszcze szybciej zamknąłem pudło i przykryłem innymi modelami aby go nie widzieć

3 godziny temu, bulik58 napisał:

Jak wyglądają traki w tym modelu

Jak dla mnie spoko, zestaw kupiłem za względu na gąsienice, późniejsze wydania to już całe segmenty, a nie pracujące gąski. Jedyne wady to przesunięcie form, minimalne ale ból w d... i skopali coś z kołami 2 pary mają zamienione części wewnętrzną z zewnętrzną. Naszczęście koło napinające jest niewidoczne i te pomyłki tam pójdą.

IMG_0378.JPG.357cda24692b73c97e226842c6c6acee.JPG

IMG_0379.JPG.116fb965723b0943533c5c242a7879d2.JPG