copycat Napisano 19 Października Share Napisano 19 Października Kolejny rozgrzebany, nie pomalowany, na etapie kiedy bym z chęcią do kosza go wrzucił. Robię go już prawie rok, brak czasu. Sam model męczy, ma fajne detale, ale przesunięcie form, choć minimalne to 2/3 dodatkowej roboty. Fajne jest to, że ma gąsienice z pojedyńczych ogniwek. Ale odkrycie Ali i bambetle za pół darmo, widzę światełko w tunelu. Wszystkiego jest tyle, że coś tam zostanie do Bradleya. Mam nadzieję, że kolejna aktualizacji nie za rok. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VirtuWeb Napisano 19 Października Share Napisano 19 Października Godzinę temu, copycat napisał: Kolejny rozgrzebany, nie pomalowany, na etapie kiedy bym z chęcią do kosza go wrzucił. Robię go już prawie rok, brak czasu. Sam model męczy, ma fajne detale, ale przesunięcie form, choć minimalne to 2/3 dodatkowej roboty. Fajne jest to, że ma gąsienice z pojedyńczych ogniwek. Ale odkrycie Ali i bambetle za pół darmo, widzę światełko w tunelu. Wszystkiego jest tyle, że coś tam zostanie do Bradleya. Mam nadzieję, że kolejna aktualizacji nie za rok. Czy to te same, które wysyłają na Ukrainę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioc Napisano 19 Października Share Napisano 19 Października Godzinę temu, VirtuWeb napisał: Czy to te same, które wysyłają na Ukrainę? Nie, Ukrainie przekazano M1A1 SA w wersji UKR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 19 Października Share Napisano 19 Października (edytowane) Godzinę temu, VirtuWeb napisał: Czy to te same, które wysyłają na Ukrainę? To jest inna wersja , główna różnica to taka iż model to wersja M1A2 Abrams z wyposażeniem TUSK II a w Ukrainie walczą pojazdy wersji M1A1 SA Abrams Edytowane 19 Października przez bulik58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 19 Października Share Napisano 19 Października 11 minut temu, grzesioc napisał: Nie, Ukrainie przekazano M1A1 SA w wersji UKR. Co masz na myśli pisząc o M1A1 SA w wersji Ukr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 20 Października Share Napisano 20 Października Fajny model, do kosza absolutnie go nie wyrzucaj. Przyjdzie farba z terpentyną, nierównosci same zginą. Sklejamy i nie marudzimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioc Napisano 20 Października Share Napisano 20 Października 9 godzin temu, bulik58 napisał: Co masz na myśli pisząc o M1A1 SA w wersji Ukr? Specjalnie przygotowany dla Ukrainy pakiet dotyczący m.in. wyposaženia czołgu. Ukraińcy dostają starsze wersje elektroniki, która w razie przechwycenia przez orków nie pomoże im w poznaniu aktualnych technologii NATO. Dlatego nie dostają sprzętu z natowskimi środkami komunikacji. Generalnie polecam artykuły Damiana Ratki z Defence24, faktycznego znawcy broni pancernej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 20 Października Autor Share Napisano 20 Października 12 godzin temu, VirtuWeb napisał: Czy to te same, które wysyłają na Ukrainę? Z pudła można zrobić 3 wersje Abramsa w tym M1A1, ale na ile to Abrams z Ukrainy, to nie powiem. Lepiej już kupić dedykowany model. Ja robię Irak 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 20 Października Share Napisano 20 Października Jak wyglądają traki w tym modelu, w modelu M1150 ABV to jest tragedia , każdy prawie trak do szpachlowania podobnie jak wiele innych miejsc, szereg uproszczeń i nie zgodności z oryginałem. Jak szybko otworzyłem tak jeszcze szybciej zamknąłem pudło i przykryłem innymi modelami aby go nie widzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VirtuWeb Napisano 20 Października Share Napisano 20 Października Dzięki chłopaki, teraz będę wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 20 Października Autor Share Napisano 20 Października 3 godziny temu, bulik58 napisał: Jak wyglądają traki w tym modelu Jak dla mnie spoko, zestaw kupiłem za względu na gąsienice, późniejsze wydania to już całe segmenty, a nie pracujące gąski. Jedyne wady to przesunięcie form, minimalne ale ból w d... i skopali coś z kołami 2 pary mają zamienione części wewnętrzną z zewnętrzną. Naszczęście koło napinające jest niewidoczne i te pomyłki tam pójdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi