ZIO BY NAITT Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 Jestem nudny aż do bólu - znowu Roden , znowu Albatros i znowu z SL Ławica Jest to ostatni Albatros ( w każdym razie typu D ) który popełniam ; może w przyszłości jeszcze jakiegoś skleję , np. Oef.D.III z 7EM ... Nie robiłem zdjęć od początku , bo w zasadzie po co ... Fakt jest faktem , iż kilka dni temu model wyglądał tak : A teraz wygląda tak : Popracowałem troszkę nad postshadingiem skrzydeł - teraz przynajmniej nie wydają się takie płaskie . Jak na razie jestem zadowolony z efektów , czy będzie tak nadal - czas pokaże . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 Hehehehe, ale Cię wzięło na Albatrosy! Nie ma co. Bardzo fajnie wygląda płat. pzdr Avi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 ZIO, poznaje te fotki. Ty chyba po prostu piszesz, że to kolejny Albatros i na około wklejasz te same foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 na około wklejasz te same foty No ale tym razem postszejding jest i to ekstraklaśny... Rozjaśniasz żebra, czy przyciemniasz między nimi? Tak na oko - wariant pierwszy... Pozdro od wiernego kibica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 28 Października 2008 Autor Share Napisano 28 Października 2008 Przyciemniałem przestrzeń pomiędzy żebrami za pomocą pasteli . Początkowo myślałem o maskowaniu żeber taśmą a następnie o pryśnięciu lakierem bezbarwnym z kilkoma kroplami czarnej farby - no cóż , leń zwyciężył i stanęło na pastelach . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 30 Października 2008 Autor Share Napisano 30 Października 2008 No to lepimy dalej ... Wbrew moim obawom , jest to chyba najbardziej "przyjazny" Rodenowski Albatros w 1/72 . Jutro postaram się nałożyć kalki a później to już samo poleci ... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 31 Października 2008 Share Napisano 31 Października 2008 Zio ile Ty modeli rocznie trzaskasz Fajnie Ci to idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 31 Października 2008 Autor Share Napisano 31 Października 2008 Policzyłem na szybko moje tegoroczne wytwory i wyszło mi że polepiłem 10 sztuk ( w tym tylko 3 samoloty o liczbie płatów mniejszej niż dwa ). W przyszłym roku obiecuję lepić mniej ( zmiana stanu cywilnego itp. ... ). PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 31 Października 2008 Share Napisano 31 Października 2008 W przyszłym roku obiecuję lepić mniej ( zmiana stanu cywilnego itp. ... ).PZDR Moze lepiej sie zastanow.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 1 Listopada 2008 Autor Share Napisano 1 Listopada 2008 Się zastanowiłem - osoba która obiecała mi An-12 z Rodena pod choinkę musi być tą właściwą Tymczasem lepiactwa ciąg dalszy : Może jeszcze dzisiaj powalczę z górnym płatem - kto wie ... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 1 Listopada 2008 Share Napisano 1 Listopada 2008 A jak bedziesz laczyl z gornym platem? Pytam, bo gdzies widzialem, jak ktos przykleil najpierw do dolnego plata zastrzaly i posznurowal je, a dopiero na koncu przykleil gorny plat. Czy Ty tez tak robisz? A moze latwiej jest najpierw posklejac wszystko razem, a dopiero potem sznurowac? Moj nastepny projekt bedzie dwoplatowy i juz kombinuje co i jak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 1 Listopada 2008 Autor Share Napisano 1 Listopada 2008 No ja właśnie z reguły sklejam model do kupy i dopiero wtedy "sznuruję" . Oczywiście zanim cokolwiek zrobię , staram się dostosować do różnych warunków , np. techniki malowania itp. Przy okazji - słowo stało się ciałem i połączyłem górny płat z resztą modelu . Ci , którzy mają w planach budowę Rodenowskiego D.Va w 1/72 niech uważają na zastrzały - ja w swoim modelu zrobiłem je od podstaw - te w zestawie są stanowczo zbyt krótkie - gdyby je zastosować otrzymalibyśmy coś w rodzaju Sopwitha Dolphina PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 niech uważają na zastrzały - A w DIII było z tym wszystko w porządku? Myślałem, że rodenowcy wykorzystali te same wypraski w obu przypadkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 3 Listopada 2008 Autor Share Napisano 3 Listopada 2008 W przypadku D.III wszelkiej maści wszystko jest w porządku ( no może zastrzały piramidki są minimalnie za długie . Zestawy D.III i D.V dzielą ze sobą wypraskę z płatami i wypraskę z silnikiem i uzbrojeniem - różnią się wypraską z elementami charakterystycznymi dla danego typu ( kadłub , podwozie , zastrzały , itp ). PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 Dzięki za wyjaśnienia. Hmm, nieładnie potraktowałem Rodena - myślałem, że na łatwiznę poszli... a tu proszę ;) . Zastrzały z czego wykonałeś? Jeszcze parę ruchów - i pewna epoka dobiegnie kuńca. Faktycznie musisz zrobić fotkę całej tej rodzinie Albatrosów. Pozdrosy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 4 Listopada 2008 Share Napisano 4 Listopada 2008 Się zastanowiłem - osoba która obiecała mi An-12 z Rodena pod choinkę musi być tą właściwą Hahahah! No to poczekaj do 'choinki' póki co Na razie tylko obiecała. A poza tym 'one' są zdolne nawet do zakupu An-12 'pod choinkę', żeby tylko zmylić czujność i usidlić To w sumie niewielka inwestycja w perspektywie przyszłych, długotrwałych korzyści wszelkiego rodzaju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 4 Listopada 2008 Autor Share Napisano 4 Listopada 2008 Jak obiecała to i dotrzyma - wiem to z praktyki W zeszłym roku dostałem nowe aero , dwa lata temu matę Olfa a ponadto średnio co dwa miesiąca dostaję książkę , ew. model - kobieta palce lizać i obgryzać A tymczasem wczoraj mój Albik wzbogacił się o rigging komory płatów . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 4 Listopada 2008 Share Napisano 4 Listopada 2008 A znasz przysłowie "jak się ożeni, to się odmieni" ? Nie, no pogratulować narzeczonej. Ale ten An12... to jakoś nie tak, powinieneś się za rodenowskie Felixstowe teraz wziąć ;) - wiem, wiem, malowania polskiego nie ma... To może Gotha jakaś ? Nie porzucaj wdzięcznego tematu dwupłatów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 4 Listopada 2008 Autor Share Napisano 4 Listopada 2008 Porzucić szmatopłaty No co Ty - nie ma takiej opcji Podstawowym kryterium doboru moich tematów modelarskich jest "polskość" danej konstrukcji - na Felixstowe nie lataliśmy - na An-12 owszem . Co do Gothy , to i owszem , czeka na mnie G.IV + kalki dla 21.EN . Szmaciaków też mam jeszcze w magazynku - od SPADa 51 do Handley Page 0/400 PS. A następny na warsztacie będzie Brandenburg B.I PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 No to brachu kamień mi spadł z serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 6 Listopada 2008 Autor Share Napisano 6 Listopada 2008 Raport słowny ( z pracy piszę ) : Otworki po przewlekaniu linek zostały poszpachlowane , następnie przedwczoraj naniosłem białą farbę , a wczoraj czerwoną . Reasumując - szachownice mam na gotowo - dzisiaj będę uzupełniał kamo górnego płata . Fotki dziś wieczorem . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 6 Listopada 2008 Autor Share Napisano 6 Listopada 2008 A przedstawienie trwa ... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 6 Listopada 2008 Share Napisano 6 Listopada 2008 kobieta palce lizać i obgryzać Swoje czy jej? A Albatrosik śliczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 7 Listopada 2008 Autor Share Napisano 7 Listopada 2008 kobieta palce lizać i obgryzać Swoje czy jej? W tamtej chwili myślałem o swoich - z jej to już inna sprawa A tymczasem sprawa wygląda tak : PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 Cienie na skrzydłach po prostu z ręki aerkiem walnąłeś? Fajnie wyszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi