bulik58 Napisano 7 Grudnia 2024 Share Napisano 7 Grudnia 2024 (edytowane) W Syrii rozgorzały walki między wojskami reżimowymi Baszara al- Assada i Hajat Tahrir asz-Szam (HTS) , ci ostatni zajęli 3 największe miasta syryjskie. Przejęto sporo uzbrojenia pozostawionego przez wycofujące / uciekające wojska rządowe , P.S. Komentarze o podłożu typowo politycznym nie są mile widziane , proponuje je notować na kawałku papieru i używać jako zakładki do książki. rebeliancki BMP-1 z Dszk w opancerzonej wieży zdobyty T-72 Shafrah z systemem Sarab -2 kolejny zdobyty czołg , T-90 ex rządowy BM-27 Uragan ex rządowy Pantsir -S1 rejon Aleppo , zdobyte T-55AMV , BM-30 , ciężarówki syryjski klasyk zdobyte pojazdy SAA HTS member filming a bunch of Syrian T-54/55 abandoned in a bunch of garage in Aleppo. Captured Assad regime AFV’s in the Aleppo area. VT-55, two BMP-1 and two T-54/55. HTS members drive pass a bunch of abandoned Syrian equipment which includes a 2S3 Akatsiya, 2 M-46 towed artillery piece, a T-62, a BM-31 Grad, a transport truck, a T-72B and Shockingly a downed Syrian fighter jet. escape route Khanaser syrian army abandoneds tanks armoured veicicles and equipment. oddziały SNA (popierane przez Turcję) zdobyły wyrzutnie rakiet przeciw lotniczych S-125... SNA (Turkish backed rebel) has capture an old Syrian S-125 missile system in Aleppo oraz radar Podlet-K1 z zestawów przeciw lotniczych S-300/400 Turkish backed Syrian “rebels” captured a Russian Podlet-K1 radar system, it operated with the S-300/S-400, it use to detect very low flying target. pojazd wojsk SAA wycofujących się z Hammy Irackie T-55 , BMP przygotowywane do operacji w Syrii Iraqi T-54/55 and modified BMP being prepared to be sent to Syria as reinforcements kolejne A very large Iraqi convoy on syrian border sov. zestawy przeciw lotniczych S-300/400 widziane w rejonie Khmeimim , podobno część sprzętu jest wycofywana z Syrii Russian S-400 and Tor-M2 air defense systems seen redeploying to Khmeimim Edytowane 16 Grudnia 2024 przez bulik58 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 7 Grudnia 2024 Share Napisano 7 Grudnia 2024 Syria kraina Mad Maxa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 8 Grudnia 2024 Share Napisano 8 Grudnia 2024 21 godzin temu, bulik58 napisał: P.S. Komentarze o podłożu typowo politycznym nie są mile widziane , proponuje je notować na kawałku papieru i używać jako zakładki do książki. A juści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 9 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2024 17 godzin temu, Endrju napisał: I do widzenia. W dniu 7.12.2024 o 21:15, mirage3 napisał: Syria kraina Mad Maxa... Pomysły narodzone z braku innych adekwatnych środków, dziwić może za to sytuacja jaką widzimy za wschodnią granicą gdzie wydawać by się mogło potęga militarna i gospodarcza sięga po środki które żywo przypominają te ze Syrii. Wracając do tematu , dyktator schronił się u sojusznika , armia w większości zrezygnowała z walki choć słychać głosy iż podobno jakieś resztki próbują powstrzymać napór rebeliantów .Pytanie co zrobi Iran z Hamasem , Hezbollahem , jak i Irak którzy ogłaszali chęć wysłania tysięcy bojowników na pomoc upadającemu reżymowi. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 10 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2024 (edytowane) T-54/55 zniszczony przez drony drony wykorzystywane przez HTS SNA soldiers drifting with captured BMP-1 ZMA Edytowane 11 Grudnia 2024 przez bulik58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 11 Grudnia 2024 Share Napisano 11 Grudnia 2024 W dniu 7.12.2024 o 20:18, bulik58 napisał: Su-85/100 wojsk SAA wycofujących się z Hammy To jest T-62, zdradza to rozstaw kół jezdnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 11 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2024 1 godzinę temu, Barthass napisał: To jest T-62, zdradza to rozstaw kół jezdnych Apparently a SAA SU-85 seen retreating from the city of Hama during the current offensive by the Syrian opposition. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 11 Grudnia 2024 Share Napisano 11 Grudnia 2024 4 minuty temu, bulik58 napisał: Apparently a SAA SU-85 seen retreating from the city of Hama during the current offensive by the Syrian opposition. W tej dyskusji też zwrócono uwagę na rozstaw kół charakterystyczny dla T-62. Kształt przedniej części pojazdu też nie pasuje do SU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 11 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2024 2 minuty temu, Barthass napisał: W tej dyskusji też zwrócono uwagę na rozstaw kół charakterystyczny dla T-62. Kształt przedniej części pojazdu też nie pasuje do SU. Możliwe , jak w każdej dyskusji są różne opinie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seven up Napisano 11 Grudnia 2024 Share Napisano 11 Grudnia 2024 Dołączam do frakcji że to T-62. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 11 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2024 12 minut temu, seven up napisał: Dołączam do frakcji że to T-62. Stronka jest podana tam można oddawać swoje głosy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano 11 Grudnia 2024 Share Napisano 11 Grudnia 2024 15 minut temu, bulik58 napisał: Stronka jest podana tam można oddawać swoje głosy. Czyli tu nie można? Tu autor decyduje co to jest? Bo to nie opinia, tylko fakt, że jest to T-62. To co sugeruje nadbudówkę jest obrazem z tła, poziomą kreską których jest pełno w tle. A pod nią widać figuranta siedzącego na/w wieży. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 11 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2024 (edytowane) 12 minut temu, TM48 napisał: Czyli tu nie można? Tu autor decyduje co to jest? Bo to nie opinia, tylko fakt, że jest to T-62. To co sugeruje nadbudówkę jest obrazem z tła, poziomą kreską których jest pełno w tle. A pod nią widać figuranta siedzącego na/w wieży. Bo autor tego wpisu i załączonej fotki jest na wskazanym forum a nie tutaj , P.S. Kresek pełno ?? Edytowane 11 Grudnia 2024 przez bulik58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano 11 Grudnia 2024 Share Napisano 11 Grudnia 2024 9 minut temu, bulik58 napisał: P.S. Kresek pełno ?? Owszem. A pod właściwą widać połowę człowieka. Pomijając kreski takiego układu kół nie można pomylić z niczym innym. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 11 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2024 8 minut temu, TM48 napisał: Owszem. A pod właściwą widać połowę człowieka. Pomijając kreski takiego układu kół nie można pomylić z niczym innym. Jeśli jesteś tak dobry w powiększaniu fotek to powiększ sobie to co napisałem powyżej i tam się skieruj. Tym dyskusję uważam za zakończona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano 11 Grudnia 2024 Share Napisano 11 Grudnia 2024 12 minut temu, bulik58 napisał: powiększ sobie to co napisałem powyżej i tam się skieruj. Tym dyskusję uważam za zakończona. Cóż, ofiary też lubią być katami, a punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 12 Grudnia 2024 Share Napisano 12 Grudnia 2024 (edytowane) Niestety nic nie przemawia za tym, że to SU po za podpisem zdjęcia na Reddicie. A dyskusja, cóż po to jest forum by dyskutować i wymienić opinie a nie ucinać wątek, bo ktoś bez żadnych podstaw na Reddicie stwierdził, że to SU i koniec. Zdjęcie zostało umieszczone tu i to tutaj mamy prawo to zweryfikować i podyskutować. Edytowane 12 Grudnia 2024 przez Barthass 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 12 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2024 (edytowane) 4 godziny temu, Barthass napisał: Niestety nic nie przemawia za tym, że to SU po za podpisem zdjęcia na Reddicie. A dyskusja, cóż po to jest forum by dyskutować i wymienić opinie a nie ucinać wątek, bo ktoś bez żadnych podstaw na Reddicie stwierdził, że to SU i koniec. Zdjęcie zostało umieszczone tu i to tutaj mamy prawo to zweryfikować i podyskutować. Napisałeś iż jest to T-62 i dołączyłeś fotkę oraz informację o dyskusji , ode mnie dostałeś stronkę z której pochodziło zdjęcie jak i opis , oraz napisałem ,, Możliwe , jak w każdej dyskusji są różne opinie . ,, ,, Co do dyskusji potrafisz to zrozumieć , bo ja nie: ,, To co sugeruje nadbudówkę jest obrazem z tła, poziomą kreską których jest pełno w tle. A pod nią widać figuranta siedzącego na/w wieży ,, jeśli pozioma kreska ,,sugeruje nadbudówkę ,, ?? to w takim razie mur też jest tylko sugestią z tła czyli zabudowań za nim bo jest tam pozioma kreska podobna do tych których jest pełno ? Ewentualnie to nazwiesz dyskusją ,, Dołączam do frakcji że to T-62. ,, . Edytowane 12 Grudnia 2024 przez bulik58 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 12 Grudnia 2024 Share Napisano 12 Grudnia 2024 Już zbliżając się do końca, by nie zaśmiecać wątku. Wiesz, odpowiedzi w dyskusji mogą być mniej lub bardziej merytoryczne, jednak dyskusja jest sednem forum i każdy może w niej wziąść udział. A co formy wypowiedzi, cóż dopóki nie wykracza po za regulamin to jest dozwolona, jeśli wykroczy po za temat i regulamin to ingeruje moderator. Przynajmniej ja wyznawałem taką zasadę gdy pełniłem tą funkcję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 13 Grudnia 2024 Share Napisano 13 Grudnia 2024 Fotki z wczoraj z lotniska 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 15 Grudnia 2024 Share Napisano 15 Grudnia 2024 Znalezisko z magazynów Asada 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 16 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2024 W dniu 12.12.2024 o 07:40, Barthass napisał: Niestety nic nie przemawia za tym, że to SU po za podpisem zdjęcia na Reddicie. A dyskusja, cóż po to jest forum by dyskutować i wymienić opinie a nie ucinać wątek, bo ktoś bez żadnych podstaw na Reddicie stwierdził, że to SU i koniec. Zdjęcie zostało umieszczone tu i to tutaj mamy prawo to zweryfikować i podyskutować. W dniu 12.12.2024 o 16:21, Barthass napisał: Już zbliżając się do końca, by nie zaśmiecać wątku. Wiesz, odpowiedzi w dyskusji mogą być mniej lub bardziej merytoryczne, jednak dyskusja jest sednem forum i każdy może w niej wziąść udział. A co formy wypowiedzi, cóż dopóki nie wykracza po za regulamin to jest dozwolona, jeśli wykroczy po za temat i regulamin to ingeruje moderator. Przynajmniej ja wyznawałem taką zasadę gdy pełniłem tą funkcję. Zdjęcie z Reddita jak i tytuł zamieściłem jako odpowiedź na zamieszczonego posta z informacją iż jest to T-62 a nie pojazd wersji SU... , dodałem również ,, Możliwe , jak w każdej dyskusji są różne opinie ,, ale nie obstawiałem tego iż autor ma rację. w ten sposób temat był dla mnie zamknięty bo nie miałem i nadal nie mam zamiaru doktoryzować się z tematu SU- czy T-.... oraz co było przyczyną takiego a nie innego opisu i na czym opierał się autor . Co do ,, dyskusji ,, to powinieneś wiedzieć iż w dyskusji na określony temat oprócz co najmniej 2 osób które w sposób jasny uporządkowany poparty rzeczowymi dowodami potrafią przekonać innych do własnej racji. Ponieważ temat był dla mnie zamknięty a nikt inny w tym temacie się nie odzywał odsyłałem zainteresowanych do tego wątku, dlatego twoje uwagi o ucinaniu czy odsyłaniu są nietrafione gdyż nie byłem zainteresowany tematem a do tego autorem fotki czy też podpisu . Jeśli uważasz że dyskusja jest sednem forum to czemu sam nie podjąłeś tematu i nie dyskutowałeś w tym czasie przecież nikt ci nie zabraniał a byłeś na MW o ile dobrze pamiętam? Co do śmieci , to zebrało się ich dość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 16 Grudnia 2024 Share Napisano 16 Grudnia 2024 3 godziny temu, bulik58 napisał: Co do ,, dyskusji ,, to powinieneś wiedzieć iż w dyskusji na określony temat oprócz co najmniej 2 osób które w sposób jasny uporządkowany poparty rzeczowymi dowodami potrafią przekonać innych do własnej racji. W dniu 11.12.2024 o 23:21, bulik58 napisał: Jeśli jesteś tak dobry w powiększaniu fotek to powiększ sobie to co napisałem powyżej i tam się skieruj. Tym dyskusję uważam za zakończona Ja i TM48 napisaliśmy swoje opinie co do wątpliwego opisu fotografii i poparliśmy to zdjęciami, w zamian dostaliśmy od Ciebie to co możemy przeczytać w pierwszym cytacie. Tak więc dalszą dyskusję z mojej strony co do wyżej wymienionej fotografii uznałem za niepotrzebną, nie mam na coś takiego ani czasu ani chęci. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 16 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2024 (edytowane) 2 godziny temu, Barthass napisał: Ja i TM48 napisaliśmy swoje opinie co do wątpliwego opisu fotografii i poparliśmy to zdjęciami, w zamian dostaliśmy od Ciebie to co możemy przeczytać w pierwszym cytacie. Tak więc dalszą dyskusję z mojej strony co do wyżej wymienionej fotografii uznałem za niepotrzebną, nie mam na coś takiego ani czasu ani chęci. Pomimo pewnego wieku to wzrok i pamięć nie szwankuje mi na tyle abym miał problem ze znalezieniem postu wysłanego jednocześnie do was obu. Raz piszesz iż ,, Zdjęcie zostało umieszczone tu i to tutaj mamy prawo to zweryfikować i podyskutować. ,, a potem stwierdzasz iż ,, napisałeś swoją opinię popartą zdjęciami ,, . Tak więc dalszą dyskusję z mojej strony co do wyżej wymienionej fotografii uznałem za niepotrzebną, nie mam na coś takiego ani czasu ani chęci ,, . Dwie różne przeciwstawne wypowiedzi . Zawsze można w razie potrzeby z jednej skorzystać. Edytowane 16 Grudnia 2024 przez bulik58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 16 Grudnia 2024 Share Napisano 16 Grudnia 2024 Moje wypowiedzi nie są przeciwstawne, zacząłem dyskusję na temat tego zdjęcia popierając to swoimi spostrzeżeniami i fotografiami, ktoś jeszcze dopisał swoje, natomiast po Twoich postach po prostu odechciało mi się dalszej dyskusji w takiej formie. Jeśli umieszczasz materiał na forum to licz się z tym, że może zostać on poddany dyskusji a nie odsyłaj nas kopem na Reddita bo nie masz ochoty "doktoryzować się". Nic więcej od siebie nie zamierzam dodawać, z mojej strony temat jest zakończony, niech moderator posprząta tu wedle uznania. Miłego wieczoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi