GrzegorzM Napisano 21 Grudnia 2024 Share Napisano 21 Grudnia 2024 Na koniec roku postanowiłem poeksperymentować. Od dawna nie zrobiłem całego czarnego samolotu, nie malowałem też farbkami Mr. Color (Gunze C). Lakiery też wziąłem całkowicie dla mnie nowe. Na modelu na pewno widać różne kombinacje z rozcieńczeniem nowej chemii, obróbka też trochę po macoszemu potraktowana. Sam modelik jest uproszczony, zalecany przez Airfixa dla modelarskiej młodzieży. Znalazłem go w sklepie z używanymi rzeczami, chyba pobyt tam odbił się na jego kalkomaniach, bo mocno widać film, do tego jedną za dużo przyciąłem. Co ciekawe lakier połysk GX100 niewiele tu zmienił. Ani Decal Softener. Za to mocne są te kalkomanie jak diabli, byle niewprawne ręce ich nie porwą;). Samolot w barwach 100 dywizjonu RAF. Wesołych Świąt:) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 21 Grudnia 2024 Share Napisano 21 Grudnia 2024 Czarny łatwym kolorem nie jest, trochę kwiatków na modelu też można znaleźć. Najbardziej mnie boli nieobrobione łączenie połówek kadłuba. Temat rzadki, za Hawka plus. Wesołych Świąt . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi